Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

MANΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!


Σε μια μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Νέων Παλατίων,ο Μανώλης Γλέζος,μαγεύοντας πραγματικά το κοινό,με απλά λαϊκά σταράτα λόγια,απογύμνωσε τους κρατούντες και απέδειξε πως υπάρχει λύση της οικονομικής κρίσης και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Απέδειξε πως όχι μόνο δεν χρωστάμε αλλά μας χρωστούν πολύ περισσότερα.
Εξήγησε πια είναι η δικιά του άποψη και πιες είναι οι δικές του προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.
Τόνισε πως μόνο τα όσα μας οφείλει η Γερμανία αρκούν να "ξεχρεώσουμε",και πρότεινε τον μηδενισμό τον εξοπλιστικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία,πράγμα που από μόνο του αρκεί για να επανέλθει η χώρα στον σωστό δρόμο.
Έδειξε ακόμα πως μπορούν οι Ελληνικές Τράπεζες να σώσουν την οικονομία,δανείζοντας αυτές πια το κράτος με ένα επιτόκιο χαμηλό (1,2%),αφού και αυτές με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.(1%).
Αναφέρθηκε με θαυμασμό και με μεγάλη υπερηφάνεια στο κίνημα των αγανακτισμένων,μιλώντας για μια κοσμογονία που συντελείται σήμερα στις πλατείες και είπε χαρακτηριστικά,πως είναι μια καινούργια Ελλάδα που ξυπνά από τον λήθαργο.
Μίλησε για την αποτυχία του Καλλικράτη αλλά και του εμπνευστή του κυρίου Ραγκούση και για τα όσα ευτράπελα έχουν προκύψει σε όλη την χώρα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου απαράδεκτου νόμου.
Στάθηκε με θαυμασμό στο φαινόμενο της κοινότητας Βελβενδούς Κοζάνης και κάλεσε και τις κοινότητες του Δήμου Ωρωπού να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα ανεξαρτητοποίησης.
Σε έναν χειμαρρώδη λόγο-διάλογο με το κοινό που καθόριζε το θέμα και την συνέχεια της ομιλίας του ,ο αιώνιος έφηβος απάντησε με την καρδιά και την ψυχή του,ύψωσε τον τόνο της φωνής του όπου χρειάστηκε,αναπόλησε το παρελθόν και μίλησε για ηρωικές στιγμές και δεν παράλειψε να σταθεί σε αρκετά σημεία στο χωριό του την Απείρανθο της Νάξου και στα όσα "μαγικά",έχουν συμβεί κατά καιρούς σε αυτό.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην Άμεση Δημοκρατία και τόνισε πως σήμερα φαντάζει και είναι πιο ρεαλιστική και πιο επίκαιρη από ποτέ.
Σήμερα θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να βγουν μπροστά και με βαθιά Δημοκρατικές Διαδικασίες θα πρέπει να χαράξουν καινούργιες ανατρεπτικές πορείες και καινούργια ιδεολογικά ιδεώδη και αξίες.
Ο λόγος του Μανώλη Γλέζου άγγιξε και συγκίνησε,προβλημάτισε και αφύπνισε,έστειλε καταγγελτικό και επαναστατικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


                                                                                                ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας οφείλουν 1,5 τρισ. από τις αποζημιώσεις!

Θέμα πολιτικής βούλησης είναι να διεκδικήσει η Ελλάδα τις αποζημιώσεις που της οφείλει το Γερμανικό Δημόσιο τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Γλέζος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σημείωσε επίσης ότι οι Γερμανοί έμμεσα "ομολογούν" ότι μας οφείλουν και απόδειξη είναι ότι στο Μνημόνιο έχει μπει όρος που προβλέπει ότι δεν συμψηφίζεται το νέο δάνειο με άλλες αξιώσεις της Ελλάδας. Ως άλλη απόδειξη ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα γιατί με την υπογραφή της Συνθήκης ξεκινά αυτόματα από τα Διεθνή Δικαστήρια η διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
Συνεκτιμώντας τις αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και τη ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Μανώλης Γλέζος είπε πως το ποσό ανέρχεται στα 1,5 τρισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας γερμανών πολιτών έξω από τη γερμανική πρεσβεία, οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας "Αμβούργο-Δίστομο", με έδρα το Αμβούργο και μέλη Γερμανούς πολίτες και συγγενείς των θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ζητώντας από τις γερμανικές αρχές την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα.
Το ποσόν ανέρχεται, σήμερα, σε 126 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ελληνικού χρέους. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε "Άμεση αποζημίωση όλων των θηριωδιών του ναζισμού", ενώ φώναζαν στα ελληνικά "Αποζημίωση".
Ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση, έκανε λόγο για οικονομικό, αλλά και για ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Από την πλευρά τους, ο Μάρτιν Κλίνγκε και η Γκαμπριέλε Χάινεκε, δικηγόροι της ομάδας εργασίας "Αμβούργο-Δίστομο", τόνισαν ότι η Γερμανία πρέπει να αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταβάλει τώρα τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί με δικαστική απόφαση στα θύματα του Διστόμου.
Ο Γερμανός πρόξενος στην Ελλάδα Χάνς Πέτερ Χόφμαν δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στις διεκδικήσεις της Ελλάδας, ανέφεραν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του.
Τόσο οι επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, όσο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του αγώνα σε Ελλάδα και Γερμανία μέχρι την τελική δικαίωση.





Let Manolis Glezos be free - Czechoslovak protest in Prague 1959

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ 18 ΙΟΥΝΗ,ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ!

Η Δημοτική Κοινότητα Νέων Παλατίων,διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση με ομιλητή τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και αιώνιο έφηβο Μανώλη Γλέζο το Σάββατο 18 Ιούνη στο Πολιτιστικό Κέντρο των Νέων Παλατίων.
Ο Μανώλης θα μιλήσει με τον δικό του γλαφυρό και απαράμιλλο τρόπο,για τον Καλλικράτη και το Δ.Ν.Τ.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ.
Η Διαχρονική πορεία και η συνεχής επίκαιρη παρουσία του Μανώλη Γλέζου,η ευθύτητα και η προφητικότητα των λόγων του,κάνουν κάθε ομιλία του πραγματικό 'ΜΝΗΜΕΊΟ" δημοκρατικής ευαισθησίας και ανθρώπινης αλήθειας.
Πόσο μάλλον όταν η ομιλία του περιγράφει όλα εκείνα που κάποιοι ερήμην του λαού ,σχεδιάζουν και υλοποιούν "γιαυτό χωρίς αυτόν"!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!

του Οδυσσέα Ιωάννου
«Θα χαθεί μία, τουλάχιστον, γενιά μέχρι να ισορροπήσει πάλι η χώρα». Οι πιο απαισιόδοξοι πλειοδοτούν στην μαύρη προφητεία και μιλούν για δύο. Άμα πιουν και κάνα ποτήρι παραπάνω κι έρθουν στο κέφι, τις ανεβάζουν στις τρεις, τις χαμένες γενιές! Πιτσιρικάδες γύρω στα είκοσι, καταριούνται την μοίρα τους στα ρεπορτάζ «ήταν ανάγκη να πέσει η δική μας φουρνιά επάνω στην κρίση ρε γαμώτο; Τώρα που βγαίνουμε εμείς;»

Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιες κορώνες αυτολύπησης θα έλεγε και η γενιά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Β’ και των ενδιάμεσων… Ο πιτσιρικάς που με το φρέσκο χαρτί της Ιατρικής στο ένα χέρι, και με το χαρτί της κατάταξης στο Μέτωπο στο άλλο, σπούδασε όνειρο για να δουλέψει μεροκάματο σε εφιάλτη. Βέβαια, αυτό δεν παρηγορεί κανέναν σήμερα και ορθώς δεν τον παρηγορεί. Αν αισθάνεσαι πως γλιστράς στην τσουλήθρα της ματαίωσης ζωής, μικρή σημασία έχει αν για αυτή τη ματαίωση φταίει η εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία ή τα βίτσια των αγοριών του Δ.Ν.Τ. Καμία διαφορά, εφόσον δεύτερη ζωή δεν έχει.
Όμως χαμένες γενιές δεν υπάρχουν. Αλλάζουν οι ποσοστώσεις, σε όνειρο, όραμα, ζεστό χρήμα, πλασματικό χρήμα, φρίκη, γενοκτονίες, ιδεώδη, ανάπτυξη, πνευματικότητα, 14 μισθούς, 4 μισθούς, ευζωία με ενοχές, τρελό sex χωρίς ενοχές -πλούσιος ο μπουφές των ανθρώπινων. Τα υλικά είναι πολλά. Καμία γενιά ποτέ δεν βρέθηκε δίχως υλικά, με άδεια χέρια. Και με ό,τι του έτυχε στο δρόμο συνέχισε το ανθρώπινο είδος. Καταλαβαίνω –δεν είμαι τόσο ιδεαλιστής- πως η φτώχεια, η ανέχεια, η πληγωμένη αξιοπρέπεια στην αρένα της επιβίωσης, δεν είναι και τα καλύτερα φύλλα που θα μπορούσαν να σου τύχουν. Έχει κι άλλα στο τραπέζι. Απαξιωμένα, που λοιδωρήθηκαν από τους hi-στες (εκείνους που την Δευτέρα το βράδυ απλά «γαμούσαν» και την Τρίτη το πρωί γέμιζαν την χαρτοκούτα με τα προσωπικά τους αντικείμενα) όμως πολύ καλά φύλλα αν έχεις κουράγιο να παίξεις και δεν πετάξεις λευκή πετσέτα.
Περιμένεις να σου τα απαριθμήσω; Να σου αναφέρω τουλάχιστον δυο τρία; Δεν θα το κάνω. Δεν είμαι επαγγελματίας παρηγορητής. Θα τα βρεις μόνος σου. Όταν θα αγαπάς ανθρώπους και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου που μεγαλώνετε μαζί, όταν θα βουτάς στη θάλασσα ηλιοβασίλεμα, γυμνός, ζεστός και ευλογημένος (με αυτή τη σειρά), όταν θα κερδίζεις μέρα με τη μέρα μια ζωή που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο πως θα την ζούσες πριν γεννηθείς(…) τότε θα ξέρεις καλά για τι πράγμα σου μιλούσα εκείνη τη μέρα που σε φλόμωσα στις μαλακίες γιατί έπρεπε να παραδώσω ένα κείμενο…



Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...