Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

MANΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!


Σε μια μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Νέων Παλατίων,ο Μανώλης Γλέζος,μαγεύοντας πραγματικά το κοινό,με απλά λαϊκά σταράτα λόγια,απογύμνωσε τους κρατούντες και απέδειξε πως υπάρχει λύση της οικονομικής κρίσης και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Απέδειξε πως όχι μόνο δεν χρωστάμε αλλά μας χρωστούν πολύ περισσότερα.
Εξήγησε πια είναι η δικιά του άποψη και πιες είναι οι δικές του προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.
Τόνισε πως μόνο τα όσα μας οφείλει η Γερμανία αρκούν να "ξεχρεώσουμε",και πρότεινε τον μηδενισμό τον εξοπλιστικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία,πράγμα που από μόνο του αρκεί για να επανέλθει η χώρα στον σωστό δρόμο.
Έδειξε ακόμα πως μπορούν οι Ελληνικές Τράπεζες να σώσουν την οικονομία,δανείζοντας αυτές πια το κράτος με ένα επιτόκιο χαμηλό (1,2%),αφού και αυτές με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.(1%).
Αναφέρθηκε με θαυμασμό και με μεγάλη υπερηφάνεια στο κίνημα των αγανακτισμένων,μιλώντας για μια κοσμογονία που συντελείται σήμερα στις πλατείες και είπε χαρακτηριστικά,πως είναι μια καινούργια Ελλάδα που ξυπνά από τον λήθαργο.
Μίλησε για την αποτυχία του Καλλικράτη αλλά και του εμπνευστή του κυρίου Ραγκούση και για τα όσα ευτράπελα έχουν προκύψει σε όλη την χώρα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου απαράδεκτου νόμου.
Στάθηκε με θαυμασμό στο φαινόμενο της κοινότητας Βελβενδούς Κοζάνης και κάλεσε και τις κοινότητες του Δήμου Ωρωπού να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα ανεξαρτητοποίησης.
Σε έναν χειμαρρώδη λόγο-διάλογο με το κοινό που καθόριζε το θέμα και την συνέχεια της ομιλίας του ,ο αιώνιος έφηβος απάντησε με την καρδιά και την ψυχή του,ύψωσε τον τόνο της φωνής του όπου χρειάστηκε,αναπόλησε το παρελθόν και μίλησε για ηρωικές στιγμές και δεν παράλειψε να σταθεί σε αρκετά σημεία στο χωριό του την Απείρανθο της Νάξου και στα όσα "μαγικά",έχουν συμβεί κατά καιρούς σε αυτό.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην Άμεση Δημοκρατία και τόνισε πως σήμερα φαντάζει και είναι πιο ρεαλιστική και πιο επίκαιρη από ποτέ.
Σήμερα θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να βγουν μπροστά και με βαθιά Δημοκρατικές Διαδικασίες θα πρέπει να χαράξουν καινούργιες ανατρεπτικές πορείες και καινούργια ιδεολογικά ιδεώδη και αξίες.
Ο λόγος του Μανώλη Γλέζου άγγιξε και συγκίνησε,προβλημάτισε και αφύπνισε,έστειλε καταγγελτικό και επαναστατικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


                                                                                                ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...