Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

 


Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δημήτρη Κιούση, να μεταθέσει το δίλλημα των Εκλογών και να πείσει τους πολίτες, πως το δίλλημα δεν έχει να κάνει με τα προγράμματα και τις ομάδες, αλλά είναι προσωποποιημένο και έχει μία και μόνο μορφή και ένα μόνο ερώτημα.

Λέει συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κιούσης πως το δίλλημα και το ερώτημα των Εκλογών είναι Γιασημάκης ή Κιούσης και τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα δεν υπάρχουν όπως λέει χαρακτηριστικά στις ομιλίες του και στις συναντήσεις που παραβρίσκεται.

Είναι κάτι τυχαίο και κάτι το οποίο δεν έχει απώτερο σκοπό?

Όχι βέβαια, είναι μία προσχεδιασμένη πολιτική αλχημεία που έχει να κάνει με την προσπάθεια μεταφοράς της πολιτικής κόντρας σε πεδία που συμφέρουν και εξυπηρετούν τον κύριο Κιούσση και την ομάδα που τον περιβάλλει.

Και εξηγούμαι.

Ο κύριος Κιούσης γνωρίζει πως η ομάδα του έχει παρελθόν. Παρελθόν το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ένα παρελθόν που λειτουργεί σαν "βαρίδι" για τον κύριο Κιούσση μιας και του αφαιρεί το δικαίωμα να πει πως εκπροσωπεί το νέο και το άφθαρτο.

Γνωρίζει επίσης πως τα πρωτοκλασάτα στελέχη του έχουν υποπέσει στο κοντινό ή και στο πιο μακρινό παρελθόν σε πολλές πολιτικές αποτυχίες που έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται απέναντι τους το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών του Δήμου μας, ακόμα και αυτοί που παλιότερα ήταν δίπλα τους και τους υποστήριζαν.

Ο κύριος Κιούσης επίσης διαγράφοντας με υστεροβουλία την δημοτική του ομάδα, και προσωποποιώντας την εκλογική μάχη, επιχειρεί να αφαιρέσει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να συγκρίνει δημοτικές περιόδους, όπως την τωρινή με την προηγούμενη. Αποκτά έτσι τεράστιο αβαντάζ αφού εύκολα μπορεί να τάζει ότι μπορεί κανείς να φανταστεί κα ταυτόχρονα να κατηγορεί τον Γιασημάκη πως κατ' αντιστοιχία δεν έχει κάνει όλα όσα αυτός εύκολα υπόσχεται.

Καλές αυτές οι σκέψεις του κυρίου Κιούσση και της ομάδας που τον περιβάλλει ασφυκτικά. Καλή και προσπάθεια απαλλαγής από το παρελθόν.

Όμως η ζωή δεν είναι αμερικάνικο σήριαλ, ούτε μπορεί κάποιος επειδή τον βολεύει να αλλάξει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα παραπλανητικό πολιτικό σκηνικό προκειμένου να στηρίξει τα όσα σχεδιάζει.

Ο κόσμος, οι πολίτες , η κοινωνία, γνωρίζει και καταλαβαίνει απόλυτα πως η δημοτική εκλογική διαδικασία δεν είναι ένα ατομικό σπορ, στο οποίο διαγωνίζονται δύο και μόνο αντίπαλοι.

Η Εκλογική διαδικασία είναι ένας μαραθώνιος ομαδικός αγώνας, στον οποίο συνυπολογίζονται, προφανώς οι επικεφαλής, αλλά ισότιμα και η υπόλοιπη ομάδα με τα θετικά της και με τα αρνητικά της, με την συμπαγή της σύσταση, με την τεχνογνωσία της, με την αποτελεσματικότητα της, με τα πιστεύω της.

Αυτή είναι η αλήθεια και ας προσπαθεί ο κύριος Κιούσης να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Το ερώτημα των εκλογών είναι πραγματικά ένα.

Και δεν έχει καμιά σχέση με το ερώτημα που προσπαθεί μάταια ο κύριος Κιούσης να προωθήσει.

Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών του Οκτώβρη είναι:

- Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, με μία δοκιμασμένη , ασφαλής και σίγουρη διακυβέρνηση που έφερε στον Δήμο μας πάνω από 100 εκατομμύρια για έργα και για  την ανάπτυξη ή θα πάμε σε αγεωγράφητα και επικίνδυνα νερά με μια διοίκηση και έναν Δήμαρχο που θα ελέγχεται από παρά ομάδες, αντιθέτων συμφερόντων που μόνος τους στόχος θα είναι η επικράτηση σε αυτό το απίθανο αυτοδιοικητικό συνονθύλευμα?

Ότι άλλο υποστηρίζεται ή προβάλλεται είναι και ψευδεπίγραφο και αναληθές και έχει να κάνει με εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων και με επικράτηση προσωπικών τακτικών.

Καταλαβαίνουμε πως ο κύριος Κιούσης θα επιθυμούσε να ίσχυε πραγματικά αυτή η κατάσταση. Να ήταν δηλαδή επικεφαλής μιας ομάδας, που δεν θα είχε πολιτικό παρελθόν, δίνοντας του έτσι το δικαίωμα να υποστηρίξει όσα σήμερα δεν μπορεί. 

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και νοοτροπίες, αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς επιχειρείται να στηθεί, καταλαβαίνουν τι κρύβεται πίσω από τον "μανδύα" της απόλυτης καθαρότητας και επειδή αυτοί αποφασίζουν, είναι έτοιμοι με την ψήφο τους να τα αποκαλύψουν όλα αυτά και να αποκαθηλώσουν όποιους κρυπτόμενοι στο σκοτάδι, προσπαθούν να βρεθούν με δόλιο τρόπο στο φως.

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

(Βραδινό παπαγαλάκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...