Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Ωρωπού.Η Παταγώδης διάψευση μιας σκευωρίας που αποδεικνύει πολλά.


Κάποιοι την διαφήμιζαν ως μία βόμβα που θα έρθει και θα αλλάξει τα δεδομένα.

Κάποιοι άλλοι πάλι είχαν έτοιμες τις βαθυστόχαστες οικονομικές αναλύσεις τους που χάνονται ανάμεσα σε ζαρζαβατικά παραγωγής,σε φρέσκα ψάρια και σε εγωπαθείς κριτικές φαιδρών ατόμων που έχουν κερδίσει ες αεί τον τίτλο των "Παρατράγουδων".

Καταστροφή,χρεωκοπία, ανικανότητα τα τσιτάτα που έστελναν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το μόνο που δεν έγραψαν ήταν το "Φύγετε να αναλάβουμε εμείς,χωρίς Εκλογές".

Για πάμε να δούμε πως "στήνεται" ένα τέτοιο "έργο" και που πάσχουν στις μέρες μας αυτού του είδους οι φαρσοκωμωδίες.

Σκηνή 1η :Αναζητούμε ένα σενάριο παραπληροφόρησης.Το εντοπίζουμε και πάμε να το "στήσουμε".Ανακαλύπτουμε μια συνήθης και τυπική αποδοχή 200 χιλιάδων από την οικονομική επιτροπή.Την ντύνουμε με λέξη κλειδί.ΕΠΕΙΓΟΝ.Στην συνέχεια πάμε ακόμα πιο κάτω(έχει?Και όμως έχει!).Την μετατρέπουμε σε κίνηση χρεοκοπίας.Έτοιμο το οπλοστάσιο του "Σανού".Επόμενη κίνηση η ανέυρεση του τρόπου που ο "σανός" θα διοχετευτεί στο ευρύ κοινό...........

Σκηνή 2η : Εμφανίζεται το γνωστό-άγνωστο στέλεχος που έχει άκρη στην "πρόθυμη" εφημερίδα που θα παίξει το ρόλο στην εκτόξευση. Με την γνωστή κινηση και φρασεολογία λέει:"Μάγκες έχω εγώ την εφημερίδα,θα το στείλουμε και σε λίγο θα γίνει μπαμ".Έτσι και γίνεται.......

Σκηνή 3η :Κυκλοφορεί η εφημερίδα και γίνεται σημαία.Η λέξη χρεοκοπία γίνεται πια επικεφαλίδα.Προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο για να γίνει πιο εύγευστος ο "σανός",λέγοντας πως αυτά τα 200 χιλιάρικα τα πήρε ο Δήμος γιατί δεν είχε να πληρώσει τις μισθοδοσίες......Ονείρωξη βέβαια όλο αυτό το στόρυ,μιας και ακόμα και σε αυτά που οι ίδιοι αναρτούν δεν προκύπτει και δεν περιγράφεται πουθενά.

Σκηνή 4η:Όπως είναι απολύτως φυσικό και απολύτως αναμενόμενο(μάλλον όχι γιαυτούς) έρχεται άμεσα ένα επίσημο χαρτί από την Οικονομική Υπηρεσίαν του Δήμου (τον μόνο αρμόδιο και τον μόνο που μπορεί να πει κάτι που δεν μπορεί παρά να είναι αληθινό) που αποδεικνύει πως ο Δήμος Ωρωπού έχει αυτή την στιγμή ταμειακά διαθέσιμα 3.571.899 ευρώ.Αναλυτικά και με στοιχεία για το τι ποσά υπάρχουν σε κάθε Τράπεζα.Πρώτο μούδιασμα.Για λίγο άκρα του τάφου σιωπή.Το κοινό μένει μετέωρο.Ο σανός δεν είχε τις δυνατότητες που περίμεναν οι παραγωγοί του.Κάτι άλλο πρέπει άμεσα να σκεφτούν.Και το κάνουν............


Σκηνή 5η :Άμεση απόφαση.Θα αμολύσουμε τους βαθυστόχαστους οικονομικούς αναλυτές και θα "παίξουν" νέο άσμα προς λαική κατανάλωση.Θα πούμε στον κόσμο με οικονομικά βαρβάτα λόγια πως η οικονομική επιφάνεια ενός Δήμου,δεν εξαρτάται από τα οικονομικά διαθέσιμα,αλλά από την σύγκριση τους με τις τυχόν υποχρεώσεις του Δήμου.Μετά θα αρχίσουμε να ζητάμε ισολογισμούς και άλλα φαιδρά, κάνοντας έτσι καθυστέρηση μέχρι τις 8 του Οκτώβρη μήπως προλάβομε και έχει επίδραση σε κανενα πολίτη ο "ΣΑΝΟΣ".Και έτσι γίνεται .Αμολιούνται οι βαθυστόχαστοι οικονομικοί αναλυτές και αναλύουν την νέα "πολιτικοοικονομική μπούρδα" προσπαθώντας να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται..........

Εδώ τελειώνει το πιο κακογραμμένο σενάριο της Πολιτικής Ιστορίας του Δήμου Ωρωπού.Φτιάχτηκε για να δημιουργήσει χαμό στους αντιπάλους και έγινε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές και κατασκευαστές του.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω εγώ ο αδαής με τα οικονομικά και γνωστός αμπελοφιλόσοφος, όλους αυτούς τους τιτάνες της πολιτικής μακροοικονομίας που συνωστίζονται προκειμένου να καταγράψουν τις βαθυστόχαστες οικονομικές τους αναλύσεις,κατι πολύ απλό.

- Έστω βρε παλληκάρια πως είσαστε ένας απλός πολίτης αυτού του Δήμου και είχατε να συγκρίνετε ,από την μία πλευρά ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας(γνωρίζοντας τον τρόπο που φτιάχνονται αυτά τα δημοσιεύματα) που με απολύτως μπακαλίστικο τρόπο εξάγει κάποια συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από πουθενά(ακόμα και από το ίδιο το δημοσίευμα) και από την άλλη ένα επίσημο έγγραφο που λεει πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονται αυτή την στιγμή σε 3,56 εκατομύρια ευρώ,ποιο από τα δύο θα πίστευες?

Όλα αυτά τα μπακαλίστικα,παλαιοκοματικά προβοκατόρικα σενάρια, είχαν αξία και σημασία στα νιάτα μας, τότε που η επικοινωνία ήταν στα σπάργανα και που πραγματικά ένα τέτοιο δημοσίευμα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, μέχρι να έρθει η απάντηση και να γίνει γνωστή στους πολίτες.

Σήμερα που η επικοινωνία έχει κάνει άλματα και που το 80% των πολιτών είναι στα μέσα μαζικής δικτύωσης,έχοντας άμεση και έγκαιρη ενημέρωση πως φαντάζονται κάποιοι πως μπορεί μια τέτοια κακοστημένη φάρσα να έχει ανταπόκριση και αν πετύχει τους ανιδιοτελής σκοπούς της?

Υ.Γ : Η ζωή και η πολιτική Ιστορία έχει αποδείξει πια πως η συνεχής καταγγελτική διάθεση και τα συνεχή καταγγελτικά μηνύματα (όταν μάλιστα δεν συνοδεύονται με καμιά απολύτως απόδειξη) λειτουργούν εντελώς αντίστροφα στους πολίτες, οι οποίοι πλέον θέλουν να δουν ενωτικά και συνθετικά μηνύματα και όχι ύβρεις,λάσπη, καταγελίες και διχασμό και θέλουν με ασφάλεια και με σοβαρότητα να ακούσουν τι προτείνετε για αυτά που πραγματικά ισχύουν και τους απασχολούν και όχι για αυτά που καποιοι κατασκευάζουν προκειμένου να κερδίσουν το οτιδήποτε.                      

Η 8η Οκτωβρίου θα το δείξει και θα το αποδείξει για μία ακόμα φορά.

                 Ζαφείρης Στέφανος

(Μη έχων καμία σχέση με τα Οικονομικά)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...