Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Αυτή είναι η προτασή μου για τα Διόδια.

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Στην συνέχεια θα ήθελα να καταγράψω τις επόμενες κινήσεις που προτείνω, προκειμένου όπως έχουμε ξαναγράψει να εκμεταλευτούμε τις ευνοϊκές συγκυρίες ,και να μπορέσουμε να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε τις πιθανότητες να βρεθεί μόνιμη, δίκαια και δημοκρατική λύση, για το πρόβλημα που λέγεται Διόδια στον Δήμο Ωρωπού(και όχι μόνο).
Είναι νομίζω η ώρα ενωμένοι και απαλλαγμένοι από τις όποιες πολιτικές μας θέσεις(σε τοπικό ή γενικό επίπεδο),να διεκδικήσουμε από κοινού τα αυτονόητα.
Δεν περισσεύει κανείς σε αυτόν τον αγώνα, ούτε υπάρχει χρόνος για απόδοση ευθυνών, ακόμα και αν αυτές υπάρχουν.
Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως η εσωστρέφεια και οι έριδες, στο μόνο που οδηγούν είναι η διαιώνιση του προβλήματος και η δημιουργία νέων δεινών για τους Δημότες, που καθημερινά αναγκάζονται ή να "παρανομούν" ή να ταλαιπωρούνται.
Σε συνέχεια λοιπόν, των όσων έχω καταγράψει τις προηγούμενες μέρες, προτείνω την οργάνωση μιας συγκέντρωσης-προάγγελου νέων κινήσεων-κινητοποιήσεων , με στόχο την κλιμάκωση και την γιγάντωση του αγώνα για ελεύθερη διέλευση των Διοδίων που βρίσκονται μέσα στον Δήμο Ωρωπού(για τους δημότες Ωρωπού εννοείτε)  και την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης, για τους υπόλοιπους, προκειμένου να ξαναγεννηθεί η αγορά του Ωρωπού, μιας και οι ληστρικές τιμές των Διοδίων, αποκλείουν στον απλό κάτοικο της Αθήνας την μετάβαση προς τον Ωρωπό, σπρώχνοντας τον προς άλλα παραθεριστικά κέντρα(Νέα Μάκρη, Ραφήνα κ.α),με αποτέλεσμα η δικιά μας περιοχή να στενάζει και οι επαγγελματίες να αγωνίζονται να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά.
Επίσης θα πρέπει ο αγώνας μας για να έχει την κατάληξη που πρέπει να διεκδικήσει και την ακύρωση των όποιων προστίμων έχουν επιβληθεί στους Δημότες Ωρωπού, για την μη πληρωμή Διοδίων, που βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου μας(πλευρικά ή μετωπικά).
Μέσα από αυτή την συγκέντρωση θα προκύψει μια νέα Επιτροπή Αγώνα για τα Διόδια, η οποία θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα δώσουν μαζικότητα και συλλογικότητα στις όποιες κινήσεις μας και θα αποτελέσει την σπίθα που θα ανάψει το μεγάλωμα και την μαζικοποίηση του αγώνα μας, προκειμένου να εξαλειφθεί μια για πάντα αυτό το αγκάθι, που λέγεται Διόδια Δήμου Ωρωπού.
Επαναλαμβάνω πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό των Δημοτών και πως ο οποιοσδήποτε αποφασίσει να ενεργοποιηθεί και να συμμετάσχει θα πρέπει να αφήσει εκτός τις πολιτικές και προσωπικές του απόψεις και φιλοδοξίες. Αυτή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου αυτή η νέα προσπάθεια να είναι επιτυχημένη και αποτελεσματική και να μην έχει την τύχη άλλων , που ξεκίνησαν δυναμικά και κατέληξαν στα αζήτητα.
Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία(γιατί κάποιος θα πρέπει να την πάρει) και διοργανώνω αυτή την συγκέντρωση ξεκινήματος, και πιστεύω πως όλοι σας θα συμμετάσχετε με δύναμη και αποφασιστικότητα και πως θα αποδείξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως όταν ο λαός είναι ενωμένος και θέλει, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Σας καλώ λοιπόν όλους το Σάββατο 14 Απριλίου στις 7.00 μ.μ στην νέα Αίθουσα των Παλιών Φυλακών Ωρωπού(σημειολογική αλλά και σημαδιακή επιλογή), προκειμένου να επανακαθορίσουμε την στάση μας και να ξεκινήσουμε από κοινού τον αγώνα που μας ταιριάζει και μας αξίζει, σαν Δημότες, σαν πολίτες και σαν Δημοκράτες.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική και η συμμετοχή σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το αύριο αυτού του τόπου, που έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να αποτελέσει ένα από τα ομορφότερα και πιο εξελιγμένα μέρη της Αττικής(και όχι μόνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...