Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Μαλακάσα 31/05/2020.Η Φλόγα άναψε!Όποιος σπέρνει ανέμους,θερίζει θύελλες.

Σήμερα Κυριακή 31/05/2020 ανέβηκα μαζί με άλλους πολλούς συμπολίτες μας,στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Αγώνα της Μαλακάσας,με αντικείμενο την αποκατάσταση της ισοροπίας και της καθημερινότητας, των κατοίκων,που ως γνωστό έχουν διαταραχτεί,λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης μεταναστών,στις δύο πια δομές της περιοχής.
Μια αναλογία που αυτή την στιγμή αγγίζει τουλάχιστον το δεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών,σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους.(4000 μετανάστες,400 μόνιμοι κάτοικοι).
Ανέβηκα στην συγκέντρωση με ήσυχη συνείδηση και έχοντας ξεκαθαρίσει στο μυαλό και την ψυχή μου,δυο υπαρκτά και πραγματικά δεδομένα.
Το ένα είχε να κάνει με την απόλυτη πεποίθηση μου,πως ο διεθνισμός και η αλληλεγγύη, είναι έννοιες που συνδέονται άμεσα με την ίδια μας την ύπαρξη.
Γενιόμαστε με αυτές και τις υπηρετούμε απαρέγκλητα και χωρίς εκπτώσεις.
Και είναι και χρέος μας,να τις περάσουμε και στις επόμενες γενιές,μιας και είναι απόλυτα βέβαιο πως τα χειρότερα για τον πλανήτη μας, στο επίπεδο των διωγμών και των σκόπιμων πολέμων, δεν έχουν έρθει ακόμα.
Το άλλο επίσης είχε να κάνει με την ταπεινή μου άποψη,πως ο κάθε κάτοικος, ο κάθε πολίτης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα,να ζει στο μέρος που γεννήθηκε ή που επέλεξε να μεγαλώσει τα παιδιά του, χωρίς φόβο, με ελευθερία σκέψης και δράσης και με δικαίωμα συμμετοχής, σε όλα τα επίπεδα της ζωής, από την καθημερινότητα,μέχρι την διασκέδαση και την αναψυχή.
Έχει το δικαίωμα να χαίρεται το σπίτι και την ιδιοκτησία του,χωρίς να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, αναστολές και κάθε λογής φόβοι.

Τα είχα ξεχωρίσει στο μυαλό και στην ψυχή μου και πήγαινα σε μια ειρηνική συγκέντρωση διοαμαρτυρίας,χωρίς κομματική ταυτότητα και χωρίς οποιασδήποτε μορφής,νονούς ή κηδεμόνες.
Οι ομιλίες ήταν αυτό που πραγματικά περίμενα να ακούσω.
Μεστές ,με επιχειρήματα,με συντριπτικά αναλυτικά στοιχεία,με συναίσθημα και με αποδοχή της γραμμής,που χωρίζει τον ρατσισμό,από την αποδοχή των πραγματικών δεδομένων.
Ιδιαίτερα η ομιλία του εκπαιδευτικού Γιώργου Γκιολέ,ήταν μια ομιλία που νομίζω,πως όποιος λογικός πολίτης την ακούσει, θα αναρωτηθεί:Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια συντριπτικά δεδομένα.
Αποκάλυψε λοιπόν,πως το 38% μεταναστών που υπάρχουν σε ολόκληρη την Αττική,φιλοξενούνται στην Μαλακάσα .
Όσο αφορά την Ανατολική Αττική, το ποσοστό τότε γίνεται ασύληπτο και αγγίζει το 95%.
Προφανώς δεν υπάρχουν άλλοι Δήμοι, που θαμπορούσαν αναλογικά και δίκαια,να πάρουν ένα κομμάτι αυτής της κατάστασης.

Η ακόμα πιο προφανώς,για αυτούς στον Δήμο Ωρωπό, διαμένουν "Παιδιά ενός κατώτερου Θεού."
Αναρωτιέμαι λοιπόν,με βάση πια λογική,υπάρχει αυτή η απίστευτη κατανομή?
Ποιοι καρεκλοκένταυροι φαντάστηκαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να εφαρμοστεί?
Ποιος Υπουργός, προκειμένου να ξεφορτώσει την πολύπαθη περιοχή ,στην οποία εκλέγεται, φορτώνει αλόγιστα μια άλλη περιοχή, ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, στην καρδιά της Πάρνηθας και λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα,μη αναλογιζόμενος τις συνέπειες,σε όλα τα επίπεδα?
Ποιοι τέλος απίστευτοι κυβερνώντες θεωρούν πως κάτι τέτοιο, -επειδή μπόρεσαν και το επέβαλαν, παράτυπα και παράνομα,εν μέσω Κορωνοϊού-θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό, από οποιαδήποτε υγιή κοινωνία,όσο δημοκρατικά και όσο αλληλέγγυα συναισθήματα και αν είχε?

Δεν τους ενδιαφέρει βέβαια όλο αυτό, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν την επιβολή και την κατατολή,διά των δυνάμεων ασφαλείας, που στην προκειμένη περίπτωση, μόνο ασφάλεια δεν παρέχουν.
Η Προσπάθεια των συγκεντρωμένων με επικεφαλής τον Δήμαρχο,να αποκλείσουν συμβολικά για πέντε λεπτά την Εθνική Οδό,προφανώς δεν άρεσε,στους διοικούντες των ορδών της καταστολής και επιτέθηκαν με μανία, εναντίον μικρών παιδιών,γυναικών και οικογενειαρχών,που καμία σχέση δεν είχαν με επεισόδια και με συγκρούσεις,οπότε σήμερα στην Μαλακάσα,τους δόθηκε η ευκαρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι,την "γεύση" των χημικών και των δακρυγόνων.
Έτσι για να μάθουν και να το θυμούνται την επόμενη φορά, που θα σκεφτούν να διεκδικήσουν το οτιδήποτε.
Λάθος τεράστιο των κυβερνώντων.
Δεν κατάλαβαν πως σήμερα στην Μαλακάσα,η φλόγα άναψε και πως η ανήθικη, απάνθρωπη,κακόβουλη και αναίτια επίθεση τους, την έκανε ακόμα ποιο δυνατή,μιας και της έδωσε μια ακόμα μεγαλύτερη λάμψη,που θα καθοδηγεί και θα προσελκύει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Την επόμενη φορά,θα είμαστε χιλιάδες.
Όποιος σπέρνει ανέμους,θερίζει θύελλες.
Και όποιος τα βάζει με τον λαό και με το δίκιο του,έρχεται η ώρα που λαμβάνει την "πληρωμή" της απερισκεψείας και της υπεροπτικής του συμπεριφοράς.
Να φοβάστε τους φιλήσυχους,γιατί όταν επαναστατήσουν,δεν θα αφήσουν τίποτα στο διάβα τους................


Υ.Γ oroposavrio: Αγαπητοί συμπολίτες κάτοικοι της παραλίας.
Όσοι δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί το μέγεθος της κατάστασης, όταν έρθει επιτέλους το καλοκαίρι και πάμε σε σαραντάρια, θα καταλάβετε πως εδώ υπάρχει πρόβλημα.
Τότε βέβαια φοβάμαι πως θα είναι ήδη πολύ αργά........

       Ζαφείρης Στέφανος
(Με την γέυση των χημικών).

1 σχόλιο:

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...