Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Άννα, μην κλαις...

Ο ένας της έστειλε συγχαρητήρια μέσω Twitter. Ο έτερος δήλωσε «υπερήφανος όχι ως πολιτικός αλλά ως Έλληνας πολίτης που παρακολούθησε τις προσπάθειές της με αγωνία μαζί με τα τρία μου παιδιά».
Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμήθηκαν ή μάλλον ορθότερα έμαθαν τη νεαρή αθλήτρια Άννα Κορακάκη, μόλις προχθές.
Πριν από μερικές ημέρες πιθανώς δεν γνώριζαν ότι υπάρχει κάποια Ελληνίδα αθλήτρια που είναι... άσος στο σημάδι.
Η ίδια ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
Ίσως να πέρασαν μπροστά από τα μάτια της όλες οι θυσίες, οι κόποι, οι δυσκολίες, οι στιγμές που κουράστηκε και θέλησε να τα παρατήσει, αλλά τελικά συνέχισε και πέτυχε τον στόχο της. Και τον πέτυχε διάνα.
Εντελώς μόνη της.
Επομένως σταματήστε να νιώθετε περήφανοι. Σταματήστε να λέτε ότι η «Άννα Κορακάκη, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα».
Η Άννα Κορακάκη έκανε υπερήφανο μόνο τον εαυτό της και τους δικούς της ανθρώπους, που τη στήριξαν πάντα και θα συνέχιζαν να τη στηρίζουν ακόμη και εάν στο λαιμό της δεν κρέμονταν ένα χρυσό μετάλλιο.
Η ελληνική κοινωνία, σε συλλογικό επίπεδο, δεν στήριξε ποτέ καμία Άννα.
Κανένα παιδί που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, διαθέτοντας ελάχιστα μέσα και που επέλεξε ένα άθλημα που δεν είναι και τόσο δημοφιλές.
Πόσοι άραγε γνώριζαν πριν το χρυσό μετάλλιο της Άννας, ότι υπάρχει ένα κορίτσι κάπου στη Δράμα που προπονείται σε ένα υπόστεγο -που έφτιαξε ο ίδιος ο πατέρας της- και προσπαθεί να πετύχει.
Να πετύχει για την ίδια. Όχι για εμάς.
Στην Ελλάδα του lifestyle, στην Ελλάδα του «δεν βαριέσαι», στην Ελλάδα που «μάγκες» είναι όλοι αυτοί που συνεχίζουν να τα «καταφέρνουν» εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι «πατάνε επί πτωμάτων», ευτυχώς υπάρχουν κάποια κορίτσια όπως η Άννα Κορακάκη. Μόνο αυτό.
Ίσως αντί για περηφάνια καλύτερα όλοι μας -όχι μόνο οι πολιτικοί ή οι αθλητικοί παράγοντες – θα έπρεπε να αισθανόμαστε ντροπή!


(Αναδημοσίευση από http://www.newmoney.gr/blogs/296128-anna,-min-klais)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...