Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Μια φορά και έναν καιρό,κάναμε διαδήλωση,να μην έρθει ο Ιππόδρομος στην Μαλακάσα!

Θα ήθελα να διηγηθώ μια πραγματική Ιστορία.
Μια Ιστορία που δείχνει πολλά για το τι μπορεί να σημαίνει σε διαφορετικές περιόδους μια ίδια κατάσταση.Και πόσο ένα γεγονός που σήμερα μας φαντάζει αδιαμφισβήτητο και πασιφανές, αύριο μεταβάλλεται και αλλάζει εντελώς εικόνα.
Πριν από είκοσι και βάλε χρόνια ήρθε στην περιοχή η πληροφορία,πως επειδή ο Ιππόδρομος φεύγει από το Φάληρο,μια από τις περιοχές που συζητιέται να μεταφερθεί είναι και η Μαλακάσα.
Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση.
Όλοι εμείς που διακατεχόμαστε από οικολογικές και όχι μόνο ευαισθησίες, επαναστατήσαμε στην στιγμή.
Θα έρθουν οι "αλογομούρηδες" και θα φέρουμε τον τζόγο μέσα στα σπίτια μας,ήταν η μόνιμη και καθολική κουβέντα μας.
Θα καταστραφεί ο πνεύμονας της Αττικής και το παρθένο δάσος της Μαλακάσας.
Θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία και η προσωπικότητα της περιοχής μας.
Και να οι διαμαρτυρίες και να οι καταγγελίες.
Τελικά είτε λόγω των διαμαρτυριών, είτε λόγω του ότι βρέθηκε καλύτερη και πιο πρόσφορη περιοχή,ο Ιππόδρομος δεν ήρθε στην  Μαλακάσα.
Μια νίκη τότε για όλους και για όλες μας.
Σήμερα βεβαίως με την γνωστή διαμορφωθείσα κατάσταση στην Μαλακάσα, είμαι βέβαιος πως  αν μπορούσαμε να πάμε τον χρόνο πίσω,ο αγώνας μας θα ήταν, ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ. 
Όλο αυτό το καταθέτω γιατί πιστεύω πως σε αυτή την φάση, ζούμε μια ακριβώς ανάλογη περίπτωση.
Όχι στην Μαλακάσα, αλλά στο κτήμα των φυλακών του Ωρωπού.
Μια άκομψα και άκαιρα τοποθετημένη εξαγγελία του πρωθυπουργού, έρχεται να φορτίσει το κλίμα, και να μας μετατρέψει για άλλη μια φορά σε "Βόρειους και Νότιους",σε πατριώτες και σε "πουλητάρια",σε σωστούς και σε βαλτούς.
Θέλω πραγματικά να σταθώ έξω από την εξαγγελία και με όση αμεροληψία μπορώ να διαθέτω να προσπαθήσω να δω το θέμα σε όλη του την έκταση.
Το "φιλέτο" όπως το αποκαλούν,γνώστες αλλά και "χθεσινοί",το βρήκα εκεί,όταν πριν πενήντα χρόνια σε ηλικία εφτά ετών ήρθα στον Ωρωπό.
Ίδιο και απαράλλαχτο με σήμερα.
Μάλλον όχι,κάποια στιγμή αναβαθμίστηκε.Έγινε πάρκινγκ για την λαϊκή.
Άκουσα δεκάδες θα και έζησα δεκάδες δεν.
Φαντάστηκα μαζί με πολλούς συναγωνιστές εκεί να γίνονται διάφορα και πάντα μα πάντα καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα,που προφανώς έδινε άλλοθι στην αποτυχία μας.
-Εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί από κάτω έχει αρχαία........
Ένα φιλέτο λοιπόν,που μένει αναξιοποίητο,ζώντας με την πραγματικότητα, πως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί γιατί ενδεχομένως να κρύβει θησαυρό.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, όλοι αυτοί που σήμερα καταλογίζουν κακές και υστερόβουλες προθέσεις στην δημοτική αρχή,έχουν να προτείνουν  κάτι άλλο για τον συγκεκριμένο χώρο?
Όχι γενικολογίες και θα, συγκεκριμένο πλάνο.
Όχι εκεί θα  μπορούσε να δημιουργηθεί μουσείο, επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και άλλα όμορφα που χρόνια τώρα χαϊδεύουν τα αυτιά μας και που τελικά πουθενά δεν καταλήγουν.
Συγκεκριμένο, κοστολογημένο και με πηγή χρηματοδότησης σχέδιο.
Όπως απορρίπτουν ασυζητητί,θα πρέπει να μπορούν και να προτείνουν το ίδιο σίγουρα και ρεαλιστικά.
Ας αφήσουμε για μια και μόνη φορά, απ έξω , εγωϊσμούς, μικροπολιτικές και αντιρρήσεις για την αντίρρηση.Ας κουβεντιάσουμε.Τα πάντα.Από μηδενική βάση.
Αλλά σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικά κριτήρια.
Πριν απορρίψουμε την όποια πρόταση, ας την δούμε.
Ας ελέγξουμε τα υπέρ και τα κατά.
Ας την δούμε στο σήμερα.
Γιατί ο Ιππόδρομος στην Μαλακάσα πριν είκοσι χρόνια ήταν εφιάλτης, αλλά σήμερα θα ήταν σωτηρία.
Η Ιστορία διδάσκει.Το κακό είναι πως τις περισσότερες φορές διδάσκει μαθήματα που δεν μαθαίνονται ποτέ.
Υ.Γ 1:Ξέρω πως θα με κατηγορήσουν κάποιοι πως δίνω κάλυψη στον Μητσοτάκη.Εννοείτε βεβαίως πως όποιος το κάνει μάλλον αγνοεί την καθημερινή μου στάση και θέση, απέναντι σε αυτά που σήμερα μας συμβαίνουν.Εννοείτε πως ξέρω τι πρεσβεύει και από ποιους υποκινείται ο Μητσοτάκης και η παρέα του.Εδώ όμως είναι κάτι άλλο.Μήπως, λέω μήπως, από την όποια πρόταση του,μπορεί κάτι να κερδίσουμε σαν περιοχή?Το είδαμε? Το τσεκάραμε? Το αναλύσαμε? Το μετρήσαμε?Μάλλον όχι.
Υ.Γ 2:Το ότι διαφωνώ η μάλλον έχω μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα από τον φίλο μου τον Βαγγέλη(Ηλιάσκο), δεν σημαίνει πως αλλάζει κάτι στην σχέση μας.
Για μένα ο Βαγγέλης είναι κεφάλαιο για τον τόπο και ο τρόπος σκέψης και δράσης του, είναι μοναδικός και πάντα αποτελεσματικός.
Τον στήριξα ,τον στηρίζω και θα τον στηρίζω πάντα.Είναι αδερφός.
Όμως αδερφέ Βαγγέλη σε κάποια πράγματα, μάλλον θα πρέπει να αρχίζουμε να το "ψάχνουμε" και αλλιώς.Μάλλον.............
Ζαφείρης Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...