Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Γιατί η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κιούση, με τον ΣΥΡΙΖΑ,έχει μια άλλη,ειδική βαρύτητα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η Υποψηφιότητα του Δημήτρη Κιούση, με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ανατολική Αττική,για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές.
Μια υποψηφιότητα που ήρθε να προκαλέσει μεγάλο "θόρυβο" και να ταράξει τα φαινομενικά ήσυχα πολιτικά νερά, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού.
Πολλοί ήταν εκείνοι που την υποδέχτηκαν με χαρά και με αισιοδοξία, αλλά και αρκετοί και αυτοί που στο άκουσμα της είδησης, ένιωσαν-ή έκανα πως ένιωσαν-έκπληξη και την επόμενη κιόλας στιγμή, άρχισαν να βρίσκουν τρόπους και λόγια για να υποβαθμίσουν την σημασία της,
Πρώτο και κύριο επιχείρημά τους, το ερώτημα:Μα είναι ο Δημήτρης Κιούσσης αριστερός?
Και φυσικά πάνω σε αυτή την "στημένη" απορία, άρχισαν να χτίζουν την άμυνα τους,απέναντι σε όλα όσα αποδεικνύει και προβάλει αυτή η κίνηση.
Μα φυσικά και δεν είναι αριστερός-με την κοινά αποδεκτή έννοια- ο Δημήτρης Κιούσσης.
Είναι όμως ταυτόχρονα, ένας πετυχημένος οικογενειάρχης, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας-πραγματικά αυτοδημιούργητος..........-και ένα απόλυτα αγαπητός χαρακτήρας, που έχει μόνο φίλους.
Είναι ένας άνθρωπος της πιάτσας-με την καλή έννοια- που δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο των μεταφορών και που επιθυμεί η Ελλάδα μας, να ευημερήσει και να ξαναβρεί την πραγματική θέση,που της αρμόζει και της αναλογεί.
Είναι ένας πατέρας που ονειρεύεται και παλεύει για μια "άλλη" πιο όμορφη χώρα, για να μεγαλώσουν τα παιδιά του.
Και είναι και ένας άνθρωπος με σαφώς Δημοκρατικές θέσεις και με συνεχείς προοδευτικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής, από την κοινωνική της διάσταση, μέχρι την διάσταση του αγώνα για νέες λαϊκές κατακτήσεις.
Πάντα παρών, εκεί που απαιτεί η κοινωνία, με μοναδικό κίνητρο την αγαθή του διάθεση να στηρίξει τον συνάνθρωπο και τα αιτήματα του, και με οδηγό τις αρχές και τις αξίες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της συλλογικής διεκδίκησης.
Και είναι τέλος και ένα ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που πάντα με το χαμόγελο, αντιμετωπίζει την όποια δυσκολία και και την όποια αναποδιά.
Τι μπορεί λοιπόν να σκέφτηκε ένας άνθρωπος , αυτών των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, που πιο πάνω αναφέραμε, όταν του έγινε η πρόταση, να είναι υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ανατολική Αττική?
Τίποτα περισσότερο, από τον αγώνα εκατομμυρίων Ελλήνων, που προδομένοι από μια πολιτική Εξουσία δεκαετιών, οδηγήθηκαν στην πτώχευση και τις στερήσεις, λοιδορήθηκαν από διεθνή μέσα και παγκόσμια κέντρα "κορακιών", έχασαν την δουλειά του, αλλά όχι την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους και ξαναξεκίνησαν από το μηδέν, να χτίσουν και πάλι, όσα είχαν και τους τα άρπαξαν.
Τίποτα περισσότερο από τον αγώνα της τελευταίας τετραετίας-που πέρα από τα λάθη , τις παραλήψεις και τα πισωγυρίσματα-επανέφερε το χαμόγελο και την αισιοδοξία και άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον,αυτού του τόπου.
Τίποτα περισσότερο από την αποκατάσταση των αξιών,της δικαιοσύνης , της ισονομίας, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τίποτα περισσότερο από την αξιοπρέπεια του απλού πολίτη, που όσο και αν πάλεψαν,τα ντόπια και ξένα κέντρα , δεν μπόρεσαν να του την αφαιρέσουν.
Σκέφτηκε δηλαδή με την καρδιά, την ψυχή και το συναίσθημα και αποδέχτηκε, θεωρώντας μάλιστα πως δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί.
Γιαυτό το λόγο, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κιούσση, όπως και άλλες δεκάδες τέτοιες σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει μια νέα πτυχή, στην κρίσιμη Εκλογική μάχη που έρχεται και σηματοδοτεί την δημιουργία, ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου, που βάζει στην άκρη ταμπέλες και παρελθοντικούς χαρακτηρισμούς ,προωθεί τις κοινές προοδευτικές αρχές, που χαρακτηρίζουν κάθε σωστό πολίτη,και φράζει το δρόμο στην παλινόρθωση της Δεξιάς παράταξης, που εμφανίζεται, ως δολοφόνος στο τόπο του εγκλήματος, αλλά με το προσωπείο του αγαθού ελευθερωτή, στοχεύοντας στον αφανισμό των λαϊκών  κατακτήσεων και στο μηδενισμό των όποιων νέων αιτημάτων.
Γιαυτό η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κιούσση, έχει ιδιαίτερη σημασία και δίνει μια νέα δυναμική στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ευαισθητοποιώντας καίρια και καταλυτικά, μεγάλες μάζες ανθρώπων, που τώρα βλέπουν έναν ακόμα λόγο, να στηρίξουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Εμείς εννοείτε πως θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, με όλες μας τις δυνάμεις και σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε ανοιχτά, όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες, να στηρίξουν και αυτοί, αυτό το πρωτοποριακό βήμα, δίνοντας την ευκαιρία, να ανθίσουν, οι ιδέες και οι συλλογικότητες και να μπουν στο περιθώριο, ψευδεπίγραφα παρελθοντικά διλήμματα που χώριζαν έντεχνα και κακόβουλα, τους πολίτες σε δεξιούς και αριστερούς, με στόχο να περάσουν άλλες επιδιώξεις και άλλους σκοτεινούς σκοπούς.
Ψήφο λοιπόν στον Δημήτρη Κιούσση,γιατί πιστεύουμε στον άνθρωπο και στις αξίες του.
Ψήφο στον Δημήτρη Κιούσση,γιατί πρέπει και μπορεί να ανθίσει το χαμόγελο και η αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...