Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αλήθειες και ψέματα για τα διόδια και οι μετάΧριστόν προφήτες.......

Ξεκινώντας να καταγράψω τις σκέψεις μου, πάνω στη νέα(;;;;;;) κατάσταση που διαμορφώνεται στα Διόδια του Δήμου Ωρωπού, θα ήθελα για να προλάβω και να καλύψω όλους αυτούς που θα μιλήσουν για προσκυνημένο, να υπενθυμίσω τα παρακάτω άρθρα μου, που "ξεφωνίζουν" τόσο τον Σπίρτζη, όσο και τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την στάση τους σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

https://oroposavrio.blogspot.com/2018/03/blog-post_27.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/03/50000-280-800-330.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/04/blog-post_9.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/04/blog-post_34.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/04/14042017.html
https://oroposavrio.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

Να σας υπενθυμίσω τέλος πως όταν εγώ έγραφα αυτά οι μισοί από τους σημερινούς αρχηγούς της κριτικής με αποκαλούσαν τζαμπατζή, και οι υπόλοιποι γραφικό.
Και φυσικά οι διάφοροι δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι που σήμερα αποκαλύπτουν σκάνδαλα και κοροϊδία, τότε "έγλυφαν" και κοιτούσαν αλλού, γιατί υπήρχε εξουσία και "ψωμάκι" και τώρα αυτά πήγαν αλλού...………..

Πάμε τώρα να κάνουμε Ταμείο.
Ο Σπίρτζης μετά από συνομιλίες και αλληλοπροτάσεις ,καταφέρνει κατά τα φαινόμενα και παίρνει από την Νέα Οδό, το πρόγραμμα FAST PASS OROPOS, που εντάσσει τους κατοίκους του Ωρωπού σε καθεστώς δωρεάν διέλευσης από τα μετωπικά διόδια Αφιδνών.
Όλους?
5000 λέει η Νέα Οδός και τα χαρτιά που κάποιοι "ανακάλυψαν" και κυκλοφόρησαν.....
Όλοι λέει η πλευρά του πρώην Υπουργού.
Και το λέει πολιτικά, γιατί πολιτικά σκέφτηκε, πολιτικά ενήργησε και πολιτικά το βλέπει.
Τι εννοώ?
Εννοώ πως ο Σπίρτζης όπως κάθε πολιτικός, άρπαξε την ευκαιρία και ΠΕΤΥΧΕ(το γράφω με κεφαλαία, γιατί έτσι ακριβώς πρέπει), μια πρώτη νίκη για τους κατοίκους του Ωρωπού.
Και το έκανε ,έχοντας στο μυαλό του, πως εύκολα πια την επόμενη μέρα και αφού υπήρχε και ο κατάλληλος χρόνος, για να γίνει η καταμέτρηση των όσων πραγματικά το δικαιούνται , θα γίνονταν μια αναπροσαρμογή της συμφωνίας προς τα πάνω, προκειμένου να γίνει δίκαια και ρεαλιστική.
Η Νέα Οδός τώρα, σαν μια Εταιρεία που δεν την ενδιαφέρει το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων, μα μονάχα τα νούμερα και τα κέρδη, βρισκόμενη σε μια θέση άμυνας, αποδέχεται την πρόταση, σκεπτόμενη βέβαια εντελώς διαφορετικά. Γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί, άρα το αγκάθι συμφωνίας Σπίρτζη, δεν θα έχει πια κανέναν άνωθεν υποστηρικτή, αποδέχεται προσωρινά και περιμένει. Γιαυτό και δέχεται 6.300 αιτήσεις, όπως η ίδια δηλώνει.
Την επόμενη μέρα λοιπόν, νιώθοντας δυνατή και απελευθερωμένη περνά στην επίθεση και δηλώνει SOULD OUT, ή στην απλή γλώσσα, ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ.
Ταυτόχρονα οι πρόθυμοι σταυρωτές, παίρνουν την σκυτάλη και διαγράφοντας την Ιστορία της υπόθεσης διοδίων( Σουφλιάς 2007, Χρυσοχοΐδης, Βορίδης και άλλοι πολλοί), και προβάλει τη κοροϊδία Σπίρτζη, όχι επειδή δεν έκανε τίποτα, αλλά επειδή έκανε τα μισά από ότι έπρεπε, αλλά πολύ περισσότερα από ότι είχαν κάνει όλοι μαζί.
Πουθενά βέβαια δεν αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει αλλάξει, πως στην εξουσία υπάρχει πλέον άλλος αρμόδιος Υπουργός και μάλιστα Καραμανλής( του Αχιλλέως βεβαίως, βεβαίως...…) και πως αυτός τώρα θα πρέπει να επέμβει για να διορθώσει την ατέλεια.....
Όχι βέβαια, γιατί στόχος δεν είναι να λυθεί το θέμα, αλλά να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάντα και νάχουμε να λέμε...……..

Αγαπητοί φίλοι, όπως ακριβώς είπα και την πρώτη μέρα που πέρασα ελεύθερα και "νόμιμα" τα Διόδια, η λύση η οριστική που θα αποτελεί την δικαίωση των αγώνων τόσων και τόσων ανθρώπων, θα προέλθει μόνο από την δικιά μας πάλη και μόνο μέσα από τις δικές μας κινητοποιήσεις. Στους δρόμους του αγώνα υπάρχει  η δικαίωση. Μόνο εκεί.
Από τον καναπέ και από το πληκτρολόγιο καμιά νίκη δεν κατακτήθηκε και κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε.
Εκεί να δω πόσοι από αυτούς που σήμερα καταλογίζουν θα είναι και θα συμμετέχουν.
Ο Σπίρτζης δεν είναι πια Υπουργός. Υπουργός είναι ο Καραμανλής(του Αχιλλέως βεβαίως βεβαίως).

Υ.Γ Ο Μόνος που μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει είναι ο Σπίρτζης.
Επειδή ξέρω από που προέρχεται και επειδή ενδεχομένως να τον αδίκησα τόσα χρόνια, θα περιμένω να τον ακούσω. 
Μετά τα ξαναλέμε...………

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Το νόμισμα έχει δυο όψεις, διάλεξες να δεις μόνο την μία. Ολίγον έγκυος δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...