Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Και όμως Δημήτρη,στον Ωρωπό υπάρχει και το παρελθόν.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη
Αρχικά θέλω να σου πω, πως και εγώ σε εκτιμώ πάρα πολύ και επικροτώ με όλη μου την καρδιά, την αγάπη που τρέφει ένας νέος σαν και σένα, τόσο  στην ενασχόληση με τα κοινά, όσο και στην γραφή(πράγμα δύσκολο στις μέρες μας, για άτομα της ηλικίας σου).
Όπως επίσης θα ήθελα να σου πω, πως και εγώ σχολιάζω όχι σαν μέλος κάποιας παράταξης, αφού όπως ξέρεις ,δεν είμαι, αλλά σαν Στέφανος. Και νομίζω πως το έχω αυτό το δικαίωμα, μιας και πολλά χρόνια τώρα, ασχολούμαι, χωρίς κέρδος, με αυτό που λέμε κοινά.
Στην συνέχεια θα ήθελα να μου επιτρέψεις να σχολιάσω, τα όσα αναφέρεις στο άρθρο σου, σε σχέση με την δικιά μου άποψη.
Την πρώτη Κυριακή αγαπητέ Δημήτρη, όντως ο Διονύσης Καμπιώτης, έλαβε  ποσοστό 11,83%,ενώ ο νυν Δήμαρχος έλαβε ποσοστό 41,97%.Οι εκλογές όμως αγαπητέ Δημήτρη, δεν τέλειωσαν εκεί. Είχαμε δεύτερη Κυριακή. Εκεί λοιπόν ο νυν Δήμαρχος, έλαβε 53,82%.Θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος, πως τουλάχιστον το 90% των ψηφοφόρων του Καμπιώτη, ψήφισαν Γιασημάκη?
Γιατί? Τυχαία? Όχι βέβαια.
Όσο και αν δεν θέλεις να το δεχτείς αγαπητέ Δημήτρη-και εγώ πιστεύω,πως πραγματικά δεν ταιριάζει στην λογική σου-στην ζωή και στην πολιτική υπάρχει και το παρελθόν.
Είναι εκεί. Χαρακτηρίζει και παραδειγματίζει. Στέλνει μηνύματα και υπενθυμίζει καταστάσεις και συμπεριφορές.
Ο κόσμος του Καμπιώτη, έζησε στο πετσί του μια εχθρική πολιτική συμπεριφορά-που έφτανε σε πολλές περιπτώσεις ,σε ακραίες ενέργειες-από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή,Ρούσση. Ο ίδιος ο Διονύσης Καμπιώτης, δέχτηκε μια ανελέητη και άνευ προηγουμένου επίθεση, με κατηγορίες πρωτοφανής.
Άρα λοιπόν αυτός ο κόσμος, δεν ψήφισε την δεύτερη Κυριακή, το μη χείρον, όπως λες, αλλά τον Γιασημάκη, επειδή δεν ήθελε την παραμικρή σχέση, με την παράταξη Ρούσση.
Παρακάτω,για του λόγου το αληθές,θα ήθελα να δημοσιεύσω, ένα βίντεο,από τα πολλά που υπάρχουν,όχι δικά μου,αλλά του Καμπιώτη,προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα και κάποιοι που δεν γνωρίζουν,για το ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση που επικρατούσε τότε.
Και πίστεψε με αγαπητέ Δημήτρη, είναι ένα από τα πολύ light.
Άρα λοιπόν η θέση σου,πως οι όποιες αποφάσεις,δεν μπορούν να βασίζονται στο παρελθόν,προφανώς αρχίζει λίγο να μοιάζει εκτός πραγματικότητας.
Συνεχίζοντας θα ήθελα επίσης να παραθέσω ένα στοιχείο από το παρελθόν, το οποίο προφανώς, αγνοείς ή θέλεις να αγνοείς. Λες πως η νέα Δημοτική Αρχή, έχει καταφέρει να βάλει απέναντι το σύνολο της Αντιπολίτευσης. Μπορείς σε παρακαλώ να θυμηθείς τι συνέβαινε την προηγούμενη πενταετία στον Δήμο Ωρωπού? Η Δημοτική αρχή Ρούσση, δεν είχε απέναντι το σύνολο της Αντιπολίτευσης? Μην κοιτάς που ο Ρούσσης με 29%(την πρώτη Κυριακή), λόγω του παλιού εκλογικού νόμου είχε 25 Δημοτικούς Συμβούλους και απόλυτη πλειοψηφία και δεν έλαβε ούτε μια στιγμή υπ όψιν του την Αντιπολίτευση και τις όποιες διαμαρτυρίες της. Άρα και αυτό το επιχείρημα σου φαντάζει και είναι άτοπο.
Τέλος θα ήθελα να δούμε όταν μιλάμε για συναινετικές διαδικασίες στο Δήμο Ωρωπού, ποιους αφορά και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν. Εσύ ή ο οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης, μπορεί να δεχτεί την ιδέα και μόνο συναίνεσης μεταξύ Γιασημάκη και Ρούσση?Σε ποια βάση? Όταν ο Γιασημάκης επί πέντε χρόνια σφυροκοπούσε και πολεμούσε την πολιτική Ρούσση, καταγγέλλοντας της σαν απαράδεκτη και καταστροφική, πως είναι δυνατόν να συνομιλήσει σήμερα μαζί του, από την στιγμή μάλιστα που ο Ρούσσης διακήρυττε και διακηρύττει, πως όλα τα έκανε τέλεια και πως θα έκανε ακόμα περισσότερα, αν δεν τον πολεμούσε η Αντιπολίτευση? Εσένα πως θα σου φαινόταν αν ο Γιασημάκης συνομιλούσε μαζί του? Γιατί εμένα και του περισσότερου κόσμου, θα φαινόταν και θα ήταν μέγιστη πολιτική κωλοτούμπα.

Άρα ποιοι μένουν? Ο Καμπιώτης και το ΚΚΕ.Μόνο με αυτούς μπορεί να κουβεντιάσει ο Γιασημάκης. Όποιος υποστηρίζει κάτι άλλο, επέτρεψε μου να πω, πως το κάνει γιατί έχει κατά νου κάτι "διαφορετικό" και έχει να κερδίσει από μια τέτοια κίνηση.
Θα κλείσω λοιπόν λέγοντας,πως όπως έγραψα και χθες η συνεργασία Καμπιώτη-Γιασημάκη, είναι μονόδρομος. Όχι με την απαίτηση της αντιπαροχής, αλλά με την διαδικασία της κατάρτισης κοινού δημοκρατικού προγράμματος και την χάραξη κοινής στρατηγικής, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών. 
Δεν χαρακτηρίζει τους ξεχωριστούς, η απονομή τίτλων και καρεκλών. Αντίθετα τους χαρακτηρίζει η δράση, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε μετερίζι. Και μέσα από αυτό τον αγώνα θα προκύψουν και όσοι αξίζουν να έχουν το κάτι παραπάνω. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και ρίχνουν νερό στο μύλο, εκείνων που επιθυμούν ακυβερνησία και αποτυχία.

Υ.Γ oroposarovrio:Αυτό εδώ το blog είχε, έχει και θα έχει ένα ελάτωμα. Λέει την άποψη του, ενυπόγραφα, θαρραλέα, αφιλτράριστα και στα ίσα. Γι αυτό έχει μόνο φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Χαρακτήρισε και σημάδεψε μια εποχή. Δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κάνει το ίδιο. Ρομαντικά, αλλοπαρμένα, διαφορετικά. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να γίνουμε αρεστοί. Το αντίθετο μάλιστα. "Μότο" και σύνθημα μας, είναι το :Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
(Μόλις άρχισα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...