Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Είναι σφόδρα αντιδραστικός ο κανονισμός λειτουργίας Οικονομάκου.Ποιος το λέει?Ποιος το ψηφίζει?

Θα προσπαθήσω σε όσα γράψω απόψε, να είμαι όσο το δυνατόν ποιο αμερόληπτος και να δω την κατάσταση, όσο πιο σφαιρικά μπορώ.
Θα ασχοληθώ με το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι γιατί θεωρώ πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία, αλλά γιατί τα όσα την συνοδεύουν είναι απολύτως χαρακτηριστικά του τρόπου που κάποιοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση , δείχνοντας μια συμπεριφορά που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον περίεργη.
Ξεκινώ από την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Μιλά για έναν κανονισμό λειτουργίας, σφόδρα αντιδραστικό. Έναν κανονισμό λειτουργίας που φιμώνει την αντιπολίτευση και δίνει υπέρ εξουσίες στην συμπολίτευση. 
Προφανώς η Λαϊκή Συσπείρωση, τώρα τα αντιλήφθηκε όλα αυτά, μιας και για εννιά χρόνια δεν πήρε κάποια ανάλογη πρωτοβουλία. Εκτός αν αυτά που λέει τώρα, κάποιος άλλος της έδωσε την δύναμη να τα πει και να πάρει και την πρωτοβουλία μάλιστα, να τα εφαρμόσει.
Πως αντιδρούν οι άλλες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και πόσο δικαιολογημένος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν και οι δικαιολογίες που επικαλούνται.
Αρχικά η παράταξη Ρούσση. Συμφωνεί απόλυτα. 
Και στηρίζει και ψηφίζει.
Αφού επί πέντε χρόνια διοίκησε με αυτόν τον κανονισμό λειτουργίας, χωρίς να ανακαλύψει πως έχει προβλήματα και είναι σφόδρα αντιδραστικός , έρχεται σήμερα να πάρει το λάβαρο της επανάστασης και να ζητήσει την αλλαγή του. Δεν πείθει ούτε και τους πιο φανατικούς οπαδούς του, ο κύριος Ρούσσης και η παράταξη του.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να θυμίσω και τα όσα διαδραματίζονταν στα Δημοτικά Συμβούλια, επί διοικήσεως Οικονομάκου.
 Δημοτικά Συμβούλια που κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την μείζονα Αντιπολίτευση να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σιγά μην την εμπόδιζε ο κανονισμός λειτουργίας.
Για πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς υποστηρίζει ο κύριος Καμπιώτης. 
Συμφωνεί απόλυτα με την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Άρα αποδέχεται πως ο κανονισμός λειτουργίας του Οικονομάκου, ήταν σφόδρα αντιδραστικός. 
Μα αν δεν με γελά η μνήμη μου-που δεν με γελά- ο Καμπιώτης ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Οικονομάκου.
Γιατί άραγε τότε, δεν επεσήμανε τις επιφυλάξεις του και γιατί δεν πρότεινε να αλλάξει αυτό το πολιτικό λάθος?
 Μήπως με την τωρινή συμπεριφορά του, ακυρώνει και μηδενίζει τον τεράστιο αγώνα, που έδωσε η Δημοτική Αρχή Οικονομάκου, προκειμένου να στήσει τον Δήμο Ωρωπού, εκ του μηδενός?
 Μήπως αποδεχόμενος τον χαρακτηρισμό αντιδραστικός, στην ουσία συντάσσεται με όλους αυτούς που επί πέντε χρόνια χλεύαζαν και λοιδορούσαν τον Οικονομάκο και την παράταξη του?
Και τέλος μήπως υποβαθμίζει και αψηφά, όλον αυτό τον κόσμο που τον ψήφισε στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, μιας και όλοι γνωρίζουμε που ακριβώς ανήκουν όλοι αυτοί οι πολίτες?
Πολλά τα ερωτήματα και οι απαντήσεις που δίνονται, δεν πείθουν.
Εδώ έχουμε ακόμα μια πράξη της "παράστασης" που παίζεται εδώ και πέντε μήνες στον Δήμο Ωρωπού.
Μια παράσταση που έχει συγκεκριμένο στόχο.
Να μην λειτουργήσει η νέα Δημοτική Αρχή και να αλλάξει με την "βία" η λαϊκή ετυμηγορία, με απροσδιόριστες συνέπειες για την περιοχή.
Όλα τα άλλα που υποστηρίζονται, αποτελούν δικαιολογίες και προφάσεις, που λέγονται για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.
    ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
(Ξανά συμπαθάτε με. Θυμάμαι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...