Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

"Η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα από την άφρονα πολιτική υγείας"

 


Καταπέλτης ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπράβελος: "Η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα από την άφρονα πολιτική υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας".

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" ο κ. Καπράβελος σημείωσε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι θυμωμένο, καθώς άργησε πολύ η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. "Ο ιός προειδοποίησε από πολύ νωρίς και μάλιστα μας έδωσε τον απαραίτητο χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες να προετοιμαστούμε", είπε χαρακτηριστικά. Και αναφερόμενος στις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, σχολίασε πως "τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα έπρεπε η πολιτεία να τη δείξει πριν αρχίσει ο πόλεμος με τον covid-19".



Ο διευθυντής της ΜΕΘ του "Παπανικολάου" αναφέρθηκε στην υπερφόρτωση του συστήματος υγείας. "Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους, καθώς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.", τόνισε.

Ο κ. Καπράβελος προέβλεψε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας και πως έρχονται 4-5 δύσκολοι μήνες. Ενώ σχολιάζοντας τα περί διάθεσης αμαξοστοιχιών που θα μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στην Αθήνα, επισήμανε: "Το πρόβλημα είναι πως θα εξασφαλίσουμε αληθινές κλίνες ΜΕΘ και όχι εκδρομικά τρένα".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν, λόγω της έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γίνεται επιλογή ασθενών, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" υπογράμμισε: "Η επιλογή ασθενών είναι απαράδεκτος όρος. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σώσουμε ανθρώπους, να τους κρατήσουμε στη ζωή, χωρίς να υπολογίζουμε την ηλικία ή την προέλευσή τους. Δίνουμε συνεχώς μάχη με το θάνατο και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση όταν στις περισσότερες περιπτώσεις βγαίνουμε νικητές". 

https://farosthermaikou.blogspot.com/

Υ.Γ Oroposavrio: Ακόμα και σήμερα οι ιθύνοντες των Αρίστων υποστηρίζουν πως όλα τα έχουν καλώς καμωμένα και πως για όλα φταίει η ανευθυνότητα των πολιτών.

Ακόμα και σήμερα καταθέτουν  τον νέο προϋπολογισμό του 2021 χωρίς καμιά επιπλέον δαπάνη για την Δημόσια Υγεία. 

Ακόμα και σήμερα υποτίθεται πως επιτάσσουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ-πιεσμένοι από τον φόβο της πλήρους κατάρευσης που έρχεται-όχι προς όφελος του κράτους ,αλλα προς όφελος των κλινικαρχών.

Ακόμα και σήμερα μιλούν για ξεπερασμένες νοοτροπίες και για σταλινισμό, όταν ο κόσμος τους λέει να στηρίξουν την δημόσια υγεία και να επιτάξουν την Ιδιωτική. 

Ακόμα και σήμερα αρνούνται να προσλάβουν προσωπικο εξειδικευμένο και προσπαθούν με ημίμετρα να σωθούν.

Βλέπεις όλα αυτά τα ανθρώπινα και τα φυσιολογικά, γιαυτούς είναι ακατανόητα. Γιατί διακατέχονται από βαθιά νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων.

Ως πότε????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...