Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μεταφέρονται εν μέσω κορωνοϊού,μετανάστες στο λιμάνι του Ωρωπού?

Από το πρωί είχε φτάσει η πληροφορία , πως παρά τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού και ενώ ισχύει για όλους και για όλα το "Μένουμε σπίτι", ξεκινά αρματαγωγό που μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες-παράνομους ή όχι δεν έχει σημασία-στο λιμάνι του Ωρωπού, προκειμένου να μεταφερθούν στην νέα δομή-φυλακή, που κατασκευάστηκε με fast track, διαδικασίες στην Μαλακάσα, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα δομή. 
Το αρματαγωγό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι στις 5.00 το πρωί.
Προφανώς η πληροφορία έχει επαληθευτεί και ο Δήμος Ωρωπού, έχει προχωρήσει ήδη σε μερική κατάληψη του χώρου του λιμανιού, η οποία θα γίνει γενική ,το βράδι , όταν θα το επιτρέπει και η διακοπή της γραμμής των ferry boat.
Ο Δήμος Ωρωπού από την πρώτη στιγμή, τόσο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με δηλώσεις του Δημάρχου, έχουν αποφασίσει να αντισταθούν σε αυτή την ενέργεια, που πλήττει καίρια τον ήδη επιβαρυμένο και υποβαθμισμένο δήμο μας και ιδιαίτερα την περιοχή της πολύπαθης Μαλακάσας.
Είναι πραγματικά αδιανόητο, σε μια τέτοια εποχή, που οι πολίτες βάλλονται από μια πρωτοφανής κατάσταση που χτυπάει ολόκληρη την Ευρώπη και την χώρα μας και που προτρέπονται να παραμείνουν στις οικίες τους, να επιχειρείται μια τέτοιου είδους παρέμβαση, ετσιθελικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και με τον Δήμο Ωρωπού.
Θα παραμείνουμε στο γεγονός και θα ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση, για το τι ακριβώς συντελείται και πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, πάνω σε αυτό το τόσο ευαίσθητο και φλέγων θέμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...