Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Για ποια ακριβώς αύξηση μιλά ο κύριος Ρούσσης?


Σε μια χθεσινή μου περιήγηση στους διαδικτυακούς δρόμους του σύγχρονου “καφενείου” που λέγεται FACEBOOK ,έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Θωμά Ρούσση,που μιλούσε για μια αύξηση που τελικά θα είναι 65% και όχι 93%.
Ομολογώ πως πραγματικά παραξενεύτηκα και αποφάσισα λίγο να το ψάξω.
Ψάχνοντας λοιπόν έφτασα στην πρόταση του Δημάρχου,για λήψη νέας απόφασης,όσον αφορά τα Δημοτικά τέλη.
Πληροφορήθηκα λοιπόν την πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή και όπως πάντα,πήρα μολύβι ,χαρτί, και κομπιουτεράκι και άρχισα τον λογαριασμό.
Αρχικά με έκπληξη διαπίστωσα, πως από τα 12 χωριά του Δήμου μας, στα 10 έχουμε μείωση(που σε κάποια μάλιστα είναι 30%),σε ένα χωριό στις Αφίδνες παραμένει στα ίδια και στον Αυλώνα έχουμε μια αύξηση περίπου 60%,μιας και όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας,ο Αυλώνας είχε πολύ χαμηλότερα τέλη, από όλα τα άλλα χωριά.
Αναρωτήθηκα βεβαίως αν δικαιολογείται η προσφώνηση, πως τελικά είναι 63% η αύξηση και όσο και αν προσπάθησα να λαϊκίσω, ομολογώ πως δεν κατάφερα να την θεωρήσω σοβαρή και πολιτικά ορθή, παρότι έχω ανατραφεί στο μεγαλύτερο "σχολείο" λαϊκισμού και πολιτικής προπαγάνδας της ιστορίας(άλλες εποχές βέβαια).Το αντίθετο μάλιστα, την θεωρώ σαν μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αλλοιώσης της πραγματικότητας.
Εκτός αν για τον κύριο Ρούσση,Δήμος Ωρωπού, είναι μόνο ο Αυλώνας.Οπότε θα μου επιτρέψετε να πω, πως από ότι ακούω, από πολλούς καλούς και παλιούς μου φίλους Αυλωνίτες, λίγο αργά το θυμήθηκε, γιατί πέντε χρόνια που διοικούσε, δεν είδαν να δείξει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση προς τον Αυλώνα.Αντιθέτως μάλιστα, όπως και πάλι λένε, πολλοί παλιοί και καλοί μου φίλοι Αυλωνίτες, πέντε χρόνια τον παράτησε στην μοίρα του.
Για να μην πάμε πάλι σε μεγάλη ανάλυση αριθμών,θα δώσω με σύντομο τρόπο την εικόνα της νέας πρότασης.

Το οικιακό τιμολόγιο καθορίζεται πλέον στα 0,99 ευρώ το τετραγωνικό κατ έτος,για όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, ενώ κατ αντιστοιχία πριν ήταν:
Συκάμινο 1,4 ευρώ ανά τ.μ,  
Μαρκόπουλο 1,4 ευρώ ανά τ.μ, 
Ωρωπίων(Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Ωρωπός, Χαλκούτσι) 1,2 ευρώ ανά τ.μ, 
Μαλακάσα 1,13 ευρώ ανά τ.μ
Καπανδρίτι 1,06 ευρώ ανά τ.μ
Κάλαμος και Πολυδένδρι 1,00 ευρώ ανά τ.μ
Αφίδνες 0,9 ευρώ ανά τ.μ
Αυλώνας 0,60 ευρώ ανά τ.μ.
Είναι απολύτως σαφές,πως όποιος μιλά για αύξηση,όχι απλώς κάνει μικροπολιτική και λαϊκίζει,αλλά προκαλεί και το κοινό αίσθημα της λογικής, που προκύπτει από τις απλές αριθμητικές γνώσεις του κάθε πολίτη.
Διάβασα επίσης το αφήγημα για τους Δημοτικούς συμβούλους της Συμπολίτευσης με καταγωγή από τον Αυλώνα ,που θα πρέπει λέει να παραιτηθούν,γιατί ψήφισαν την προηγούμενη απόφαση και προφανώς θα ψηφίσουν και την νέα.
Μα με συγχωρείται αγαπητοί φίλοι,με τον ίδιο τρόπο σκέψης θα πρέπει να παραιτηθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης,με καταγωγή από όλα τα άλλα χωριά, που δεν ψήφισαν, την προηγούμενη απόφαση και προφανώς δεν θα ψηφίσουν και την νέα( ή μήπως όχι?),που προβλέπει μεγάλη μείωση για τα δικά τους χωριά………
Δηλαδή αυτοί τι θα πάνε να πουν στους χωριανούς τους?
Δεν ψήφισα την μείωση για εσάς και το χωριό μας, γιατί υπάρχει αύξηση στον Αυλώνα.
Ε μα τότε με συγχωρείτε,για άλλη μια φορά, που σας “χαλάω το γλυκό”, αλλά η φυσιολογική απάντηση που θα πάρουν είναι:
Τότε την άλλη φορά, να πάτε να σας ψηφίσουν οι Αυλωνίτες.
Καλή είναι η μικροπολιτική ,αλλά έχει και αντίλογο,έχει και αντίθετη άποψη, και έχει και κριτήριο σοβαρότητας.
Στο δεύτερο μέρος της νέας πρότασης ,έχουμε και εδώ δύο σημαντικές νέες παρεμβάσεις.
Η μία αφορά τους επαγγελματικούς χώρους μέχρι 500τ.μ,που το τέλος καθορίζεται στα 2,20 ευρώ ανά τ.μ , από 2,40 ευρώ το τ.μ που ήταν η προηγούμενη πρόταση. Η άλλη-για την οποία μάλιστα “χύθηκε πολύ δάκρυ”- αφορά τους επαγγελματικούς χώρους άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων,στους οποίους το τέλος πλέον καθορίζεται στα 2,75 ευρώ το τ.μ,από 4,00 ευρώ το τ.μ που ήταν η προηγούμενη πρόταση.
Άρα πάει και ο κίνδυνος οι επενδυτές που συνωστίζονται στα σύνορα του Δήμου μας, για το ποιος θα πρωτοεπενδύσει,να επιλέξουν άλλον προορισμό και να τους χάσουμε.

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει πως βρήκε τον τρόπο ο Γιασημάκης και προχωρά άμεσα σε νέες μεγαλύτερες μειώσεις των Δημοτικών τελών.Δεν με ενδιαφέρει γιατί τον γνωρίζω από παιδί, και ξέρω πως είναι πεισματάρης και επίμονος και πως ότι βάλει στο μυαλό, το παλεύει μέχρι να το καταφέρει.
Εκείνο όμως που σίγουρα με ενδιαφέρει είναι πως αποδεικνύει ότι δεν διοικεί εγωκεντρικά και με εμμονές.Ακούει και βλέπει.Και ακόμα και αν, άκουσε αντιδράσεις και διόρθωσε ότι ήταν κακό και αυτό του πιστώνεται ως μεγάλη επιτυχία.Γιατί ο πολιτικός που ακούει, αφουγκράζεται τους πολίτες και τις αγωνίες τους και παίρνει τα μέτρα εκείνα που τις ικανοποιούν, είναι “καταδικασμένος” να πετύχει.
Υ.Γ oroposavrio:Θέλω να κλείσω και πάλι λέγοντας για τον Αυλώνα.Το νοιώθω σαν ανάγκη, γιατί κάποιοι τον χρησιμοποιούν σαν προμετωπίδα μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης, χωρίς να τους καίγεται καρφί για τον Αυλώνα και τους Αυλωνίτες.
Το θεωρώ σαν υποχρέωση γιατί έζησα πολλά και όμορφα χρόνια, με αγαπημένους ανθρώπους στην “ρίζα” της Αρμενιάς, τότε που η Αγιά Τριάδα, ήταν ακόμα δάσος εκπληκτικό.
Οι Αυλωνίτες ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν από την νέα Δημοτική Αρχή, όλα εκείνα που πραγματικά λείπουν από τον πανέμορφο τόπο τους.Όλα εκείνα που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δεν τους έδωσαν(η πρώτη γιατί δεν πρόκαμε και η δεύτερη γιατί δεν ήθελε).Όλα εκείνα που θα ξανακάνουν τον Αυλώνα το κεφαλοχώρι που ήταν κάποτε.Όταν στην παραλία δεν είχαμε Γυμνάσιο και Λύκειο και ο Αυλώνας είχε.
Αυτοί ξέρουν ποια είναι αυτά. Και σίγουρα ενωμένοι μπορούν να τα διεκδικήσουν.Γιαυτό είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα “τσιμπήσουν” από διχαστικά και μικροπολιτικά μηνύματα,που εξυπηρετούν άλλους στόχους και σκοπούς.
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
(Σκέφτομαι απλά και αποδεικνύω.)

4 σχόλια:

  1. Λαικιζεις κ ζαφειρη και κρυβεις πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν λαϊκίζω και λέω τα πάντα με το όνομα τους αγαπητέ!

      Διαγραφή
  2. Προβοκατορας,πρωην πασοκος του ανδρεα, του γιωργακη,δημαρ,συριζα, δημαρ πακι και στο τελος συριζα, ασε μας ρε φιλε με τις ποικιλες ανακοινωσεις, δεν σε πιστευουμε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ Αγαπώ και γω το ίδιο αγαπημένε μου φίλε!
      Υ.Γ Παλιά δηλαδή με πίστευες?

      Διαγραφή

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...