Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Με "αποπροσανατολισμό" και με τα ΜΑΤ,ο Μηταράκης,εγκατέστησε τους μετανάστες,στην νέα δομή-φυλακή στην Μαλακάσα.

Με κίνηση “αποπροσανατολισμού” μου μαρτυρά τον τρόπο σκέψης και δράσης, των όσων μας κυβερνούν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριος Μηταράκης εγκατέστησε τους 600 μετανάστες στην νέα δομή-φυλακή που κατασκευάστηκε(????) σε χρόνο ρεκόρ στην Μαλακάσα.
Ενώ το λιμάνι του Ωρωπού ήταν υπό κατάληψη από κατοίκους της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη και την Δημοτική Αρχή και ενώ ήταν φανερό πως δεν θα μπορούσε να γίνει απόβαση στο λιμάνι, μιας και τα δημοτικά οχήματα είχαν δημιουργήσει “αδιαπέραστο τείχος”, προφανώς οι εγκέφαλοι του Υπουργείου συνέλαβαν το σχέδιο μεταφοράς των μεταναστών σε άλλο σημείο, που θα επέτρεπε την μεταφορά τους στην Μαλακάσα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις.
Έτσι η Δημοτική αρχή ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες πως η “απόβαση” των μεταναστών, θα γίνει στο λιμάνι της Ελευσίνας, οπότε η συνέχιση της κατάληψης του λιμανιού του Ωρωπού, δεν είχε πλέον νόημα.

Άμεσα όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει, λόγω της ολονύκτιας αναμονής και λόγω του Κορωνοϊού-που κάποιοι προφανώς χρησιμοποίησαν,φερόμενοι απαράδεκτα και απάνθρωπα, απέναντι στους κατοίκους της Μαλακάσας και του Ωρωπού-μετέβησαν στην Μαλακάσα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν εκεί τα όσα είχαν σχεδιαστεί, για αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.
Εκεί βέβαια είχε δρομολογηθεί το δεύτερο μέρος του σχεδίου της κεντρικής εξουσίας.Δυνάμεις των ΜΑΤ,είχαν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο τείχος και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να επέμβουν οι πολίτες και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, προκειμένου να πετύχουν το παραμικρό.
Οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν σε σκηνές(?????),σε μια νέα δομή-φυλακή, με διπλή σειρά συρματοπλέγματα ,δημιουργώντας ένα ακόμα τετελεσμένο για την Μαλακάσα και τον Δήμο Ωρωπού.

Χαρακτηριστική ήταν η συγκινητική εικόνα του Αντιδημάρχου Μαλακάσας-και επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινότητας- Κώστα Λίτσα ,που με βλέμμα μεταξύ απελπισίας και οργής,παρακολουθούσε τα όσα συνέβαιναν και δήλωνε ,στους παριστάμενους δημοσιογράφους των καναλιών, το πως ακριβώς αισθάνεται έναν κάτοικος της Μαλακάσας, δεχόμενος “δεύτερη κρατική πισώπλατη μαχαιριά”. 
Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, πως χρησιμοποιώντας τα όποια όπλα της δίνει η εξουσία, μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να αποφασίζει για τις όποιες κοινωνίες, χωρίς να ρωτά, χωρίς να αφουγκράζεται, χωρίς στην τελική να τις λαμβάνει υπ όψιν.
Οι κάτοικοι του Ωρωπού, αλλά και οι άνθρωποι της Δημοτικής αρχής, νοιώθουν απόλυτα προδομένοι ,αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουν, ούτε λεπτό να αγωνίζονται προκειμένου, να αποκατασταθεί και αυτή η νέα μεγάλη αδικία, που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε εις βάρος της πολύπαθης περιοχής μας.


Υ.Γ oropoavrio: Επειδή όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς πρεσβεύει και ποιες αρχές προωθεί και πιστεύει το oropoavrio, θα θέλαμε να κάνουμε μια διευκρίνηση.
Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας, στους δεκάδες πονεμένους και κατατρεγμένους αυτής της γης, που αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα ,από τις κολάσεις, που έχει στήσει το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας,ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο,γιαυτούς και τα παιδιά τους.
Είμαστε δίπλα τους και ξέρουμε ,πως σαν γονείς το ίδιο θα κάναμε και μεις σε ανάλογες συνθήκες, προσπαθώντας να σώσουμε τις οικογένειές μας.Όπως επίσης νοιώθουμε απελπισία,σκεπτόμενοι πως οικογένειες με μικρά παιδιά, θα παραμείνουν μέσα σε άθλιες συνθήκες,χωρίς καμιά υποδομή,σε σκηνές,μέσα στην παγωνιά της Μαλακάσας.
Η Αντίθεση και η ένσταση μας, είναι ο τόπος που επιλέγετε,για μια ακόμα φορά,προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μικροκομματικά σχέδια των διοικούντων,αυτό τον τόπο.
Όχι πάλι η Μαλακάσα.Όχι πάλι ο Ωρωπός.Όχι πάλι εμείς.
Φυλακή έχουμε(Αυλώνας),δομή νο 1 είχαμε       (Μαλακάσα),8 διόδια έχουμε.
Όχι πάλι ο Ωρωπός.Όχι πάλι η Μαλακάσα………
Ακούει κανείς????????
Ζαφείρης Στέφανος.
(Δεν φοβάμαι τίποτα,δεν πιστέυω τίποτα,είμαι Ελέυθερος).

3 σχόλια:

  1. Ένας πασοκος εισαι που εγινες συριζα επειδη σε βολευει και θα γινεις οτι σε βολευει για το μεμε. Τιποτα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σταματηστε να κοροιδευεται τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...