Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Τι συνέβη στον Δήμο Ωρωπού το 2019 και τι συμβαίνει το 2023? Όλη η αλήθεια με ντοκουμέντα………..

 


Είναι πραγματικά λυπηρό και ξεπερνά τα πλαίσια της πολιτικής λογικής, η προσπάθεια κάποιων να εξισώσουν τα γεγονότα που συνέβησαν το 2019 που είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία της Συνεργασίας Ευθύνης του Γιώργου Γιασημάκη και τα όσα απίστευτα ζούμε σήμερα με την δημιουργία της «Προοπτικής για τον Ωρωπό» του Δημήτρη Κιούση.

Είναι μια προσπάθεια που γίνεται με πολιτικό δόλο, προκειμένου να δώσει στα πολιτικά «ανοσιουργήματα» που επιτελούνται μπροστά στα μάτια μας σήμερα, την εικόνα του απολύτως φυσιολογικού, που στην τελική βρε αδερφέ έχει ξαναγίνει.

Εννοείτε πως όλοι εμείς που ζούμε και κατοικούμε στον Δήμο Ωρωπού ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει σήμερα και ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά «παιχνίδια» και να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις δύο περιπτώσεις ,για να καταλήξουμε αν τελικά έχουν κάποια σχέση.

Πάμε πρώτα όπως είναι φυσιολογικό στο 2019.

Υπήρχε η Δημοτική Παράταξη «Δυναμική Πολιτεία» του Γιώργου Γιασημάκη, που έχει χάσει στο νήμα την είσοδο της στην δεύτερη Κυριακή του 2014 και είχε κάνει μέσα στην πενταετία Ρούσση μία απίστευτα μαχητική Αντιπολίτευση, αποκαλύπτοντας τα όσα μη φυσιολογικά γίνονταν εκείνη την εποχή.

Υπήρχαν δύο πολίτες του Δήμου μας, ο Βαγγέλης Ηλιάσκος και ο Κώστας Λίτσας που είχαν εκφράσει την επιθυμία με δηλώσεις τους να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση ψηφοδελτίου.

Υπήρχαν ακόμα δύο πολίτες ο Επαμεινώνδας Δημητρίου και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που είχε υποστηριχτεί το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Χασιώτης, που είχαν και αυτοί εκφράσει ανοιχτά την πλήρη διαφωνία τους με την Δημοτική Αρχή και την διοίκηση Ρούσση( παροιμιώδης και χαρακτηριστικές οι δηλώσεις και οι «παραστάσεις» του Δημητρίου, που καταμαρτυρά εναντίον του Ρούσση ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά και οι απίθανες επί προσωπικού απαντήσεις που παίρνει από τον Ρούσση), χωρίς βέβαια να έχουν εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι( σε εκείνο το χρονικό σημείο τουλάχιστον).

Όλοι αυτοί βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τον Γιασημάκη, όλοι καταγγέλλουν από κοινού τον Ρούσση και την διοίκηση του και στα Δημοτικά Συμβούλια ολόκληρης της πενταετίας έχουν κοινές θέσεις, κοινή στάση και κοινή πορεία σε όλες τις ψηφοφορίες με έντονη κοινή καταγγελτική φρασεολογία.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 σε κοινή συνάντηση τους όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν από κοινού την μάχη των Εκλογών, μιας και τίποτα απολύτως δεν τους χώριζε, είχαν ακριβώς τις ίδιες θέσεις στα βασικότερα ζητήματα του Δήμου και η προσωπική τους σχέση ήταν άψογη.

Μια απόλυτα φυσιολογική κίνηση δηλαδή που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία της Συνεργασίας Ευθύνης και την νίκη στις Εκλογές του 2019.

Πάμε τώρα στο απίθανο και πολιτικά πρωτοφανές 2023.

Μετά την ήττα της Δημοτικής Αρχής Ρούσση όλοι οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις θεώρησαν πως φυσικός διάδοχος του θα ήταν ο Δημήτρης Βελτανιώτης, επί πολλά χρόνια άμεσος συνεργάτης του και κύριος συντελεστής της νίκης του 2014 , λόγω της μεγάλης εκλογικής του επιρροής στα «Βόρεια» του Δήμου μας.

Όλοι? Προφανώς όχι. Κάποιοι που ήταν για πολλά χρόνια δίπλα του διαφωνούσαν

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένα περίεργο πολιτικό «γαϊτανάκι», εδώ και αρκετό καιρό με διάφορες συναντήσεις και με διάφορα πολιτικά ραντεβού προκειμένου να βρεθεί το αντίπαλο «πολιτικό δέος» απέναντι στην διοίκηση Γιασημάκη.

Ποιοι συμμετείχαν σε αυτές τις πολιτικές μαζώξεις?

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το διαφορετικό της καταστάσεως και εδώ φαίνεται πως κάποιοι έχουν διαπράξει απίστευτες πολιτικές μεταλλάξεις  πρώτου μεγέθους, με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετείχε όπως είναι λογικό ο κύριος Ρούσσης.

Δίπλα του ακριβώς ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης. Για την αξία του κειμένου θα πρέπει να αναφέρουμε τις απίστευτες καταγγελίες που έχει εκτοξεύσει εδώ και πολλά χρόνια ο κύριος Καμπιώτης εναντίον του Θωμά Ρούσση, με πρωτάκουστες κατηγορίες και την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του με την κατηγορία της  «Σύστασης Συμμορίας».

Απολαυστικά παραμένουν τα κείμενα του Διονύση στο προσωπικό του Blog όπου περιγράφεται σαφώς η άποψη του για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την έννοια διοίκηση ο κύριος Ρούσσης(όλα υπάρχουν στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού………) .

Να υποθέσουμε πως την έχει αναθεωρήσει εσχάτως? Προφανώς.

Παραδίπλα ο κύριος Επαμεινώνδας Δημητρίου. Εδώ αν πραγματικά κάποιος παρακολουθήσει τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις του κυρίου Δημητρίου στα Δημοτικά Συμβούλια (και όχι μόνο) επί πέντε και πλέον έτη και τον τρόπο που εκφράζεται και καταγγέλει την διοίκηση Ρούσση, θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος σήμερα να είναι δίπλα σε αυτόν που επί πέντε και πλέον χρόνια κατήγγειλε καθημερινά και να υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια, αλλά εναντίον της διοίκησης Γιασημάκη αυτή την φορά.

Επίσης ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις που λαμβάνει επί πέντε και πλέον χρόνια από τον Ρούσση (πολλές φορές επί προσωπικού), μιας και όποιος τις ακούει αναρωτιέται τι είδους πολιτική μετάλλαξη έχει συντελεστεί μπροστά στα μάτια του και τα αυτιά του (εννοείτε πως και όλες αυτές οι απολαυστικές «φιλοφρονήσεις» είναι καταγεγραμμένες και στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού). Μια σχέση απίστευτης έχθρας που προφανώς μετεβλήθη με μαγικό τρόπο σε μία σχέση πολιτικής αγάπης(?????).

Εσχάτως προέκυψαν και δύο νέες προσχωρήσεις. Ο Κωνσταντίνος Λίτσας αφού απέτυχε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο, κατέληξε μετά από μία πολιτική περιπλάνηση να ενταχθεί και αυτός στην Προοπτική.

Που το κακό θα μου πει κάποιος?

Πουθενά θα απαντήσω, υπενθυμίζοντας όμως πως ο Ρούσσης ήταν αυτός που από το 2014 και μετά του χρεώνει την μη τήρηση των πολιτικών του δεσμεύσεων, αλλά και εκείνος που αποχώρησε από το πλευρό του Βελτανιώτη,μόλις πριν λίγο καιρό, βρίσκοντας σαν αφορμή την συμφωνία του με τον Λίτσα, τον οποίο τότε προφανώς και δεν ενέκρινε, αλλά σήμερα διά της πολιτικής μετάλλαξης που προαναφέραμε (και που προφανώς κυκλοφορεί ως ιός που προσβάλει πολιτικούς άνδρες), αγάπησε παράφορα.(?????????)

Ο Έτερος  που προσχώρησε είναι ο κύριος Ανδρέας Γαζβινιάν, μέχρι την τελευταία στιγμή Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Γιασημάκη.

Που το κακό θα μου πεις? Πουθενά θα απαντήσω, υπενθυμίζοντας όμως το απίθανο πραγματικά προεκλογικό φυλλάδιο του του 2019 που καταγγέλει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς την διοίκηση Ρούσση( και αυτό στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού), αλλά και την απίθανη κόντρα του με άλλο στέλεχος της Προοπτικής τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκουτσίου Γιώργο Λιθαδιώτη, με τον οποίο επί πέντε χρόνια βρίσκονταν σε καθημερινή διαμάχη με εκατέρωθεν  βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς ( στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού), με την συμμετοχή βεβαίως του κυρίου Ρούσση που συντασσόταν με την πλευρά Λιθαδιώτη.

Αυτό είναι το 2019 και αυτό το 2023.

Σταματώ εδώ, μιας και θα μπορούσα να γράφω για ώρες και να περιγράφω γεγονότα και καταστάσεις που συνηγορούν απόλυτα στα όσα προανέφερα και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων, οι οποίες προφανώς δεν θα δοθούν.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά αν όλοι αυτοί έβγαιναν με παρρησία και θάρρος και έλεγαν πως ναι μεν δεν έχουμε τίποτα κοινό μεταξύ μας, ναι μεν έχουμε δεκάδες διαφορετικές προσεγγίσεις των καταστάσεων και της πολιτικής, όμως επειδή δεν μας αρέσει ο Γιασημάκης συνασπιστήκαμε για να τον ανατρέψουμε.

Το να προσπαθούν να καλύψουν τις ενέργειές του με την αναγκαιότητα που προκύπτει από την ανησυχία τους για το μέλλον της κοινωνίας και των πολιτών, μόνο γέλιο προκαλεί , σε όσους ζουν και αναπνέουν κάτω από τον Αττικό ουρανό…………….

Υ.Γ Θα έχουμε τον χώρο και τον χρόνο μέχρι τις 8 του Οκτώβρη να πούμε και να περιγράψουμε πολλά.

Πάντα με σεβασμό, χωρίς προσωπικές ύβρεις και προσβολές, μόνο με πολιτική κριτική διάθεση και μόνο προς αποκάλυψη σχεδίων που δημιουργούνται στο παρασκήνιο, προκειμένου να σχηματιστούν λάθος πολιτικές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση των πολιτών.

           Ζαφείρης Στέφανος

(Ακόμα υπό την επίρροια των διακοπών).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...