Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Μπορεί να αποτελέσει σοβαρό εκλογικό μήνυμα το "Ψηφίστε μας για να φύγει ο Γιασημάκης"?

Μία εκλογική αναμέτρηση έχει αρχές, έχει περιεχόμενα, έχει συντεταγμένες και έχει και κατατεθείμένα προγράμματα και πλάνα.

Μέσα από αυτά ο πολίτης καλείται αφού τα συνυπολογίσει και τα συγκρίνει να πάρει απόφαση ποιον από τους υποψηφίους θα ψηφίσει.

Κατά την προεκλογική περίοδο λοιπόν αναλύονται όλα αυτά και δίνεται η δυνατότητα να γίνει αξιολόγηση όχι με βάση τα τσιτάτα και τις προεκλογικές "φούσκες",αλλά με βάση πραγματικά δεδομένα και ρεαλιστικές διαφοροποιήσεις από την μέχρι τώρα επικρατούσα κατάσταση.

Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα των Εκλογών.

Στην δικιά μας περίπτωση τώρα,στον Δήμο Ωρωπού, φτάνοντας στην τελική ευθεία, έχουμε μία άλλη μέχρις στιγμής πραγματικότητα και μεθοδολογία, από την πλευρά των συνδυασμών που από την μεριά της αντιπολίτευσης ζητούν την ψήφο των πολιτών.

Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα?

Δεν υπάρχει στην ουσία καμία κατατεθειμενη ιδιοποιος διάφορα από καμία πλευρά και το μόνο κοινό σημείο και των τριών παρατάξεων, είναι η διακήρυξη που λέει "Ψηφίστε εμάς για να φύγει ο κακος Γισημάκης".
Αποτελεί αυτό ένα σοβαρό προεκλογικό σύνθημα και μπορεί να δώσει στους πολίτες μία ρεαλιστική εναλλακτική προοπτική, εμπνέοντας τους ταυτόχρονα και πείθοντας τους πως έχουν απέναντι τους κάτι καλύτερο και ποιοτικότερο για το μέλλον?
Κατά την άποψη μας όχι.

Οι πολίτες έχουν μπροστά τους την τετραετία που πέρασε, έχουν δει τα όσα έγιναν και τα όσα δεν έγιναν, έχουν αντιληφθεί τα όσα έχουν δρομολογηθεί για τον τόπο, έχουν συγκριτικό μέγεθος με τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις και έχουν σχηματισμένη σαφή και απόλυτη άποψη.

Τι περιμένουν λοιπόν από αυτούς που έρχονται σήμερα και προτείνουν κάτι άλλο?

Μα τι πιο φανερό?

Περιμένουν να δουν τι περιλαμβάνει αυτό το "άλλο",ποσο σοβαρό, επίκαιρο και ρεαλιστικό είναι,σε τι διαφέρει από αυτό που σήμερα ζούν,τι θα προσθέσει στην καθημερινότητα τους και σε τι θα ωφελήσει την κοινωνία και την πραγματικότητα της.

Αυτό περιμένει σήμερα ο πολίτης από τις νέες υποψηφιότητες.

Γιατί κακά τα ψέματα.

Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για διάφορες κόντρες που προκύπτουν μέσα από τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται την νομή της εξουσίας, ούτε από τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες των διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων,που επειδή δεν ικανοποιήθηκε το προσωπικό τους πολιτικό "Εγώ" αναζητούν αλλού είδους διεξόδους,χρησιμοποιώντας συνήθως συνθήματα και παραπλανητικές εξαγγελίες που κατ ουσίαν καλύπτουν τα δικά τους πολιτικά θέλω,που παρέμειναν απραγματοποίητα.

Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές φιλοδοξίες και τα πολιτικά αδιέξοδα όλων αυτών που ψάχνουν λύσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετική φρασεολογία από εκείνη που χρησιμοποιούσαν λίγο μόλις καιρό πριν.

Ο πολίτης τέλος δεν καλύπτεται από αστείες δικαιολογίες που έρχονται να καλύψουν πολιτικές συνεργασίες που κάνουν το πολιτικό παρελθόν του τόπου να ανατριχιάσει.

Ο πολίτης θέλει να δεί και να ακούσει το νέο,το διαφορετικό,το αλλιώτικο.
Είναι δε απολύτως ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο μέχρις στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει.
Οι εναλλακτικές προτάσεις παραμένουν απλές αντιπολιτευτικές "κραυγές" που εξαντλούνται στην επωδό "Ψηφίστε μας για να φύγει ο κακος Γισημάκης".

Είναι δε απόλυτα κατανοητό και το αντιλαμβάνονται φαντάζομαι και οι ίδιοι,πως για να έχουν την παραμικρή ελπίδα να διεκδικήσουν το οτιδήποτε,θα πρέπει να καταθέσουν ολοκληρωμένα προγράμματα, να τα εξηγήσουν και να τα αναλύσουν πλήρως,να μπουν στην διαδικασία να τα συζητήσουν με τους πολίτες, προκειμένου να γίνει κατανοητό το αν και κατά πόσον αυτά που λένε τα εννοούν κιόλας και στην συνέχεια να έχουν δικαίωμα στην εκλογική διαδικασία με οντότητα και πραγματική κατατεθειμενη άποψη.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, είναι πασιφανές πως η χρήση και μόνο της επωδού "Ψηφίστε μας για να φύγει ο κακος Γισσημακης" σε τίποτα δεν τους βοηθά και το μόνο που αποδεικνύει είναι πως όλη τους η διαφοροποίηση είναι οι προσωπικές μη πραγματοποιημένες πολιτικές τους φιλοδοξίες ,που επιστρέφουν μήπως πραγματοποιηθούν,σε κάποιο άλλο πολιτικό σκηνικό.

            Ζαφείρης Στέφανος
(Συγνώμη που επιμένω να χαλάω "Σούπες").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...