Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μια φανταστική ιστορία εκλογικής τρέλας

 


Σήμερα θα το πάρω λίγο αλλιώς.

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία με στοιχεία πραγματικότητας, τα οποία όμως είναι τόσο εξωφρενικά που πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι είναι πραγματικό και τι είναι φανταστικό.

Εκτός βέβαια αν δεχτούμε εκείνη την ρήση που λέει πως "η πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη οινοπνεύματος" και αποφασίσουμε να το ρίξουμε στα τσίπουρα για να δούμε το φως.

Υπάρχει λέει κάπου ένας τοπικός πολιτευτής που έχει την επιθυμία κάποια στιγμή να εκλεγεί Δήμαρχος.

Μια φορά μάλιστα έφτασε πολύ κοντά,αλλά την τελευταία στιγμή έμεινε "εκτός νυμφώνος".

Έκτοτε διατηρεί αυτή την επιθυμία και εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Την προηγούμενη τετραετία είχε καταφέρει να είναι αντιδήμαρχος για τρία χρόνια και μετά αποχώρησε,προκειμένου να εξυπηρετήσει και πάλι την επιθυμία του( να εκλεγεί Δήμαρχος),χρησιμοποιώντας βέβαια άλλες δικαιολογίες προκειμένου να εξηγήσει την αποχώρηση του(τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ?).

Ξεκίνησε λοιπόν δυναμικά,με ανανεωτικό και επαναστατικό λόγο και με υπέροχα "τσιτάτα" να αναζητά συνεργάτες και συνοδοιπόρους.

Η Αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν του πήγαν όπως τα σχεδίαζε και η συγκομιδή δεν ήταν η αναμενόμενη.

Λάθος κινήσεις, υπέρμετρη φιλοδοξία, λάθος πολιτικές εκτιμήσεις και διάφορα πολιτικά "αδειάσματα",είχαν σαν αποτέλεσμα λίγο πριν την τελική ευθεία η κίνηση να φαίνεται λίγο άτονη και μη ανταγωνιστική.

Τότε λοιπόν κυκλοφόρησε η φήμη πως ξεκίνησε (στο παρά ένα) να κουβεντιάζει με άλλους υποψήφιους Δημάρχους (ερήμην φυσικά των ανθρώπων που είχαν δηλώσει ήδη υποψηφιότητα μαζί του) για συνεργασία προκειμένου να προκύψει κάτι καλύτερο(για τον ίδιο).

Φυσικά αυτές οι συζητήσεις σε καμιά περίπτωση δεν είχαν πολιτικό η προγραμματικό περιεχόμενο, αλλά είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο "με το τι μου δίνεις ,τι σου δίνω"(πολιτικά πάντα για να μην παρεξηγηθώ).

Εδώ η ιστορία μας προσωρινά τελειώνει...............

Διαβάζοντας την βέβαια μας δημιουργεούνται δύο ερωτήματα:

-Είναι δυνατόν στα 2023 αυτή η Ιστορία να έχει έστω και 1% πιθανότητα να είναι αληθινή?

-Αν δε αυτή η Ιστορία είναι αληθινή ποιος και τι ακριβώς θα πει κάτι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τον πίστεψαν, τον στήριξαν με θέσεις και με την καρδιά τους και σήμερα θα μείνουν ξεκρέμαστοι και έκθετοι σε ένα εκλογικό κοινό (φίλων, συγγενών, συνεργατών κ.α) στο οποίο έχουν ήδη επικοινωνήσει τα όσα πιστεύουν και στηρίζουν?

Μέχρι να αποσαφηνιστεί αν αυτό είναι φαντασία ή πραγματικότητα,εμείς θα παρακολουθούμε για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, αν τελικά τα έχουμε δει όλα,ή έχουμε να δούμε ακόμα πολλά..........

"Άγνωσται αι βουλαί" του διακαώς επιθυμούντως την δημαρχία!!!!


Ζαφείρης Στέφανος

  (Σατυρικός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...