Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Στον Ωρωπό ποιος ορίζει το δικαίωμα στο γράφειν?



Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το "μελάνι" στην χθεσινή πρώτη ανάρτηση προαναγγελία της δραστηριοποίησης του blog μας έως τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου και έφτασαν τα γνωστά πρώτα μηνύματα-των ανώνυμων φυσικά-που με μια δόση ειρωνείας αλλά και έμμεσης και αδιορατης απειλής,μας καθυβριζαν, μας χαρακτήριζαν,μας κατετασαν και μας προειδοποιούσαν.

Έχει αξία θα μου πεις η αναφορά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές? 

Τούτες τις δύσκολες και παράξενες στιγμές αξίζει ο κόπος να ασχολούμαστε με ανθρώπους που επιθυμούν να δώσουν στην εκλογική αναμέτρηση -οσο αφορά τους πολιτικούς τους αντιπάλους εννοείτε -χαρακτήρα υπονοιών και δοσοληψιών και να μετατρέψουν το κλίμα σε πολεμικό εξυπηρετώντας προφανώς τους δικούς τους ιδιοτελής σκοπούς? 

Καί πόσο δημοκράτης είσαι τελικά όταν κρατάς για τον εαυτό σου και τον στενό σου περίγυρο,το δικαίωμα στην κριτική,το δικαίωμα στην κατάθεση της άποψης,το δικαίωμα στους ανελέητους χαρακτηρισμούς τους οποίους μάλιστα δεν χρειάζεται να αποδείξεις?

Απλά αλλά ταυτόχρονα και σύνθετα ερωτήματα,που γεννιούνται από την συμπεριφορά κάποιων οι οποίοι επειδή διακατέχονται από όλα τα παραπάνω σύνδρομα, φορώντας φωτοστέφανο απόλυτης καθαρότητας, επιχειρούν να αφαιρέσουν από όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους, κάθε αξιοπιστία και κάθε δικαίωμα άποψης.

Επειδή με αυτούς τους ανθρώπους βρισκόμαστε απέναντι εδώ και πολλά χρόνια, ενώ κάποιους από αυτούς πολιτικά τους είχαμε στηρίξει στο παρελθόν και επειδή εμείς δεν έχουμε κηδεμόνες η αφεντικά, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ξεσκεπάσουμε,με ονοματεπώνυμα, αποδεικνύοντας πως τελικά δεν αρκεί να επιλέγεις ατομικό φωτοστέφανο και να θεωρείς πως "καθάρισες" με την κοινωνία και τους πολίτες.Θα πρέπει να έχεις και τα εχέγγυα να το υποστηρίξεις και την απαιτούμενη πολιτική ιστορία και αποτελεσματικότητα για να το αποδείξεις.

Το oroposavrio δεν είναι χθεσινό.Είχε, έχει και θα έχει άποψη.Παντα με υπογραφή, πάντα χωρίς να υπολογίζει το κόστος, πολιτικό ή κοινωνικό, πάντα με μία διαφορετική προσέγγιση των γεγονότων, όχι από την πλευρά που θέλουν να μας τα πλασάρουν, αλλά από την αθέατη πλευρά τους, εκεί που κρύβεται τις περισσότερες φορές η αλήθεια.

Καλώ τους γνωστούς-αγνωστους φίλους μας,σε εγκράτεια, υπομονή, κουράγιο και σύνεση, γιατί έχουμε πολλά να πούμε.Πολλά και έγκυρα.Πραγματα που ενδεχομένως να μην τους αρέσουν επειδή ακριβώς πάνε πέρα και πάνω από την στενή συλλογιστική τους και από την δήθεν δημοκρατική τους διάθεση.

Ξέρουμε ακριβώς τι εννοεί ο καθένας διαβάζοντας τα λόγια του.

Ξερουμε ακριβώς τι επιδιώκει ο καθένας παρακολουθώντας τις κινήσεις του.

Ξερουμε μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ο καθένας ακούγοντας τις απειλές του.

Ξερουμε τέλος πως το ξέρουν πως τα ξέρουμε, γι'αυτό τρελαίνονται και ξεφεύγουν, αλλά πιστέψτε μας,δεν μας νοιάζει καθόλου....................

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωρωπού,να μείνουν συντονισμένοι σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούν μαζί μας και να καταθέσουν την δικιά τους άποψη, όσο σκληρή και να είναι, αρκεί να συνοδεύεται από την υπογραφή τους, δίνοντας και σε μας το δικαίωμα να απαντήσουμε, γνωρίζοντας όμως ποιόν έχουμε απέναντι μας.

Νομιζω πως αυτό είναι το δίκαιο και το δημοκρατικό.

Οι υπόλοιποι, όπως έγραψα και σε χθεσινό μου σχόλιο στο προσωπικό μου προφίλ, ξυδάκι, υπομονή και νηστεία, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες......

Υ.Γ Δεν κατηγορούμε κανέναν για τις επιλογές του, ούτε χρησιμοποιούμε κωλοτουμπόμετρο,αριστερόμετρο ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούν τα φιλαράκια μας.

Δεν το χρειαζόμαστε και δεν θα το κάνουμε, αρκεί να μήν προκληθούμε.

Εκφράσαμε από την αρχή την άποψη πως οι Εκλογές θα πρέπει να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο,με προγράμματα και θέσεις και εξακολουθούμε να το υποστηρίζουμε σθεναρά.

Ομως από την άλλη θα απαντήσουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μην τηρηθεί αυτό.

Εχουμε άλλωστε τα στοιχεία να αποδείξουμε και να υποστηρίξουμε πολλά.

Βλέπεις εδώ είναι η ζωή, εδώ είναι η Ιστορία, εδώ είναι και το παρελθόν, πρόσφατο η λίγο πιο μακρυνό.

Και έχει καταγράψει τα πάντα.Ασχετα αν κάποιοι επιθυμούν να το θυμούνται, μόνο οσο αφορά τους άλλους........

Ζαφείρης Στέφανος

    (Μόλις άρχισα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο είναι το πραγματικό δίλλημα των Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωρωπού?

  Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προεκλογική περίοδος παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός εκ των διεκδικητών, συγκεκριμένα του Δη...